Privind în jurul tău în living, îți dai seama că este timpul pentru o schimbare. Sau e prima dată când amenajezi un living și ți-ar plăcea ca acesta să aibă un aspect modern, care să-ți reflecte personalitatea și să creeze o atmosferă reconfortantă.

Camera de zi sau living room-ul cum îi spunem mai nou este locul în care petrecem mult timp, de când revenim acasă până la somn. Este locul în care citim, vizionăm programe tv, primim invitați, ne jucăm cu cei mici sau desfășurăm diferite activități. Motiv pentru care un living modern poate fi cel mai potrivit stil de amenajare, deoarece îmbină funcționalitatea cu designul.

Cum amenajezi un living modern?

Iată câteva idei de amenajare pentru livingul tău, pe care le vei adora și care îți vor transforma cel mai folosit spațiu din casă într-unul funcțional și estetic.

Folosește o paletă coloristică minimalistă

Poți combina câteva culori complementare sau poți folosi o paletă monocromă, fie că vorbim despre pereți, mobilier sau obiecte decorative. Poți încerca o mulțime de nuanțe, atâta timp cât nu obosesc ochiul.

Sigur că poți opta pentru o paletă de culori îndrăzneață și energică, dar această variantă depinde de preferințele tale. Combinații precum albastru închis cu auriu sau roz prăfuit cu gri deschis adaugă o notă de sofisticare și prospețime.

Încorporează piese de mobilier modular și flexibil

Investește în mobilier modular care să ofere flexibilitate spațiului. Canapelele sau fotoliile extensibile sunt alegeri practice pentru un living modern și funcțional.

Alege mobilier cu linii geometrice clare și forme inovatoare. Fotolii cu spătar în formă de cub sau mese cu design geometric pot transforma complet aspectul livingului.

O canapea colorată într-o singură nuanță, o măsuță pentru servirea cafelei pe care o poți alege dintre aceste măsuțe de cafea, fotolii încăpătoare, o bibliotecă atipică, piese de artă care atrag privirea instantaneu. Toate acestea pot face parte din livingul tău modern.

Impresionează prin elemente de Iluminat statement

În zilele noastre, sursele de iluminat nu mai sunt doar surse de iluminat. Alege lămpi de perete și un candelabru modern care să devină puncte focus în cameră. Iluminarea statement aduce un strop de eleganță și creează o atmosferă primitoare.

Combină texturi și materiale inedite

Combină diferite texturi și materiale inedite. Pielea naturală/artificială, metalul, lemnul sau marmura în combinație inovatoare adaugă profunzime și caracter spațiului.

Elementele cu design industrial, precum plăci de beton prelucrat sau fier forjat sunt un suflu pe care-l poți aduce livingului tău și care se potrivesc perfect cu stilul modern.

Exprimă-ți personalitatea prin accente artistice

Integrează accente artistice în decorul livingului. Tablouri abstracte, sculpturi contemporane pot aduce un aer de galerie de artă în casa ta.

Colțișorul preferat de relaxare

NU uita de colțul tău de relaxare din living. Undeva, aproape de fereastră pentru a primi lumină naturală, poți amenaja un colțișor de relaxare în care poți citi sau medita.

Purifică aerul cu plante

Plantele de interior nu sunt doar decorative, ci aduc și beneficii pentru starea ta de bine și a membrilor familiei. Integrează plante verzi în living pentru un aer proaspăt și un element natural.

Accesoriile statement pot fi pata de culoare

Detaliile fac diferența. Investește în accesorii statement, precum perne cu modele îndrăznețe, cuverturi texturate sau oglinde cu rame inovatoare.

Luminează spațiul cât mai mult

Elimină draperiile grele și optează pentru perdele transparente sau chiar pentru ferestre fără obstrucții pentru a permite luminii naturale să pătrundă în încăpere.

În concluzie, amenajarea unui living modern nu trebuie să fie o provocare imensă. Cu aceste idei, vei putea să îți transformi spațiul într-un loc în care să te simți extraordinar orice ai face.

Related posts

Dormitorul, oaza ta de liniște: trucuri și idei

Adina Meyers

Ce trebuie să știți despre decorațiunile autocolante pentru pereți

Adina Meyers

Miele prezintă noile serii de electrocasnice la IFA 2017

Adina Meyers