Practic

Cum poti folosi bicarbonatul de sodiu la rufe

Bicarbonatul de sodiu poate fi util nu numai in bucatarie.

Acesta va poate:

  • fi un mod ieftin de a îndepărta mirosurile de pe haine,
  • spori performanța detergentului și de înălbitor,
  • înmuia hainele,
  • curăța un fier de călcat
  • controla spuma de detergent.

Utilizat în condiții de siguranță este unul dintre primele două cele mai bune produse (împreună cu oțet alb distilat) pentru a vă ecologiza rufele.

Reduceți și îndepărtați mirosurile de rufe

Mirosurile corporale de pe haine și lenjerie sunt cauzate de bacterii. Bacteriile sunt îndepărtate atunci când moleculele de detergent sparg celulele bacteriene de pe țesături pentru a fi spălate. Cu toate acestea, detergenții mai puțin costisitori care nu conțin enzime care lucrează din greu pentru a combate bacteriile au nevoie de un impuls pentru a lucra mai eficient.

Bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea nivelului de pH din apa mașinii de spălat, împiedicându-l să fie prea acid sau alcalin. Prin adăugarea a 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la fiecare încărcătură de rufe, detergenții pot funcționa mai eficient și pot reduce bacteriile.

Pentru probleme de miros puternic, cum ar fi transpirația axială sau mirosurile de mediu, cum ar fi fumul de țigară, utilizați bicarbonat de sodiu și apă ca pre-înmuiere. Se dizolvă 1 cană sau 2 căni de bicarbonat de sodiu în puțină apă caldă. Umpleți cuva rece sau o chiuvetă mare cu apă rece și adăugați bicarbonatul de sodiu dizolvat. Adăugați hainele și lăsați-le să se înmoaie peste noapte și apoi spălați-le ca de obicei.

Sporiți performanța de înălbire

Înălbitorul cu clor este adesea utilizat pentru a elimina mirosurile și murdăria generală din rufele noastre. În apa prea acidă sau alcalină, înălbitorul are nevoie de un impuls pentru a lucra mai eficient. Prin creșterea proprietăților sale de curățare, este posibil să puteți utiliza mai puțină înălbitor pentru a obține aceleași rezultate, economisind bani și reducând impactul înălbitorului asupra mediului.

Adăugarea a 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu împreună cu fiecare 1/2 ceașcă de înălbitor (asigurați-vă că adăugați înălbitor la momentul potrivit), va ajuta la reglarea nivelului pH-ului în apă, astfel încât înălbitorul va funcționa mai eficient pentru a reduce bacteriile.

Chiar dacă nu utilizați înălbitor cu clor, atunci 1/2 cană de bicarbonat de sodiu va spori performanța detergentului. Acest lucru este important mai ales dacă aveți apă dură sau utilizați un detergent la prețuri avantajoase. Bicarbonatul de sodiu uscat trebuie adăugat în cada de spălare goală înainte de a adăuga rufele murdare. Nu puneți bicarbonat de sodiu în dozatoarele automate ale unei mașini de spălat.

Balsam natural

 

Bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea nivelului pH-ului în apa de clătire a mașinii de spăla. Adăugarea a 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la fiecare ciclu de clătire acționează ca un echilibru. Astfel suspenda depunerile de detergent sau minerale din apă și a le împiedica să se depună din nou pe hainele care pot face îmbrăcămintea să fie rigidă.

Ca un mineral natural, bicarbonatul de sodiu este mai puțin dur pentru mediu decât balsamurile sintetice cu parfumuri care maschează mirosurile. Acest lucru îl face, de asemenea, o alegere bună pentru cei cu piele sensibilă și alergii. Spre deosebire de balsamurile sintetice care pot interfera cu finisajele ignifuge la pijamalele pentru copii, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat în siguranță.

Curata fierul de calcat

Bicarbonatul de sodiu este un abraziv natural blând. Amestecați o pastă de bicarbonat de sodiu și apă. Astfel veti îndepărta amidonul și arderea depunerilor de pe fața unui fier de calcat. Folosind o cârpă albă, frecați pasta peste fața fierului de călcat. Pentru acumulări dure, folosiți cârpa pentru a curăța ușor și repetați până când acumularea dispare. Finalizați ștergând fața cu o cârpă umezită cu oțet alb distilat.

Related posts

Advertorial: Amenajarea unei locuinte moderne

Adina Meyers

Cauți idei pentru amenajarea unui dormitor matrimonial? Iată-le pe cele mai romantice

Adina Meyers

Masa intr-un cadru intim propus de Mobexpert

Adina Meyers