Practic

6 sfaturi de siguranță și întreținere a aragazului

O mare parte din oamenii care au în prezent un aragaz sau o plită pe gaz nu au ales să cumpere acel model, ci probabil a venit cu casa. Peste 80% din locuințele închiriate includ un aragaz care a fost instalat de ultimul proprietar-rezident sau de constructorii originali.

Poate că nu ați planificat o plită pe gaz, dar acum aveți una. Acesta ar putea fi cel mai bun lucru care vi s-a întâmplat vreodată, legat de experiența dvs. de gătit, dacă vă place flacăra deschisă și aveți o perie de sârmă la îndemână. Cheia este să înțelegeți cum funcționează aragazul sau plita pe gaz, incorporabila; cum să le utilizați în siguranță și cum să le păstrați bine întreținute.

1) Verificați conducta de gaz pentru scurgeri de gaz

Începeți prin a verifica conducta de gaz când vă mutați pentru prima dată. Scurgerile minuscule sau ocazionale pot fi periculoase. Cea mai bună modalitate de verificare este o substanță de detectare a scurgerilor de gaz. Acesta este un produs subțire pe care îl întindeți pe un conector de linie de gaz. În cazul în care face bule, înseamnă că aveți o scurgere. Reparați conducta de gaz pentru a vă asigura că mișcările mici ale aragazului nu vor provoca scurgeri.

Dacă conducta de gaz este sigură, este sigur să porniți și să folosiți plita sau aragazul.

2) Instalați câțiva detectoare de monoxid de carbon

Scurgerile de gaz sunt periculoase. Și uneori au loc fără să vă dați seama. Pentru orice casă cu conducte de gaz, instalați 3+ detectoare de monoxid de carbon. Puneți-le aproape de pământ. Pentru că, spre deosebire de fum, gazul natural cade și umple o cameră de jos în sus.

Nu le instalați în bucătărie, deoarece veți primi o alarmă de fiecare dată când utilizați aragazul în mod normal. Adevărata problemă este atunci când monoxidul de carbon părăsește bucătăria și se acumulează în toată casa.

Testați detectoarele pentru a confirma că funcționează. Dacă auziți o alarmă distinctă – de obicei 4 bipuri puternice fiecare alertă – înseamnă că este detectat monoxid. Testați unitatea pentru a confirma. Deschideți ușile și ferestrele. Sunați la serviciile de urgență și scoateți-vă familia din casă.

3) Arzătoarele pe gaz sunt mai ușor de curățat decât cele electrice

Un fapt cunoscut despre plitele pe gaz este că acestea sunt mult mai ușor de curățat decât cele electrice. Motivul este sursa de căldură. Pentru plitele electrice, arzătorul este, de asemenea, un element de încălzire. Aragazurile pe gaz, arzătoarele sunt doar conducte de gaz care aprind focul la orificiile din jurul inelului.

Pentru a curăța un arzător cu gaz, scoateți grătarul și clapeta de pe capacul arzătorului. Este o bucată simplă de metal circular cu caneluri puternice. Toate aceste trei piese – grătarul, capacul arzătorului și arzătorul – pot fi ușor îmbibate. Spălate și puse la loc fără a vă face griji cu privire la componentele electrice.

4) Curățați rapid arzătoarele cu o perie

De asemenea, nu trebuie să dezasamblați arzătorul complet pentru a-l curăța pentru eficiență. Dacă un arzător nu se aprinde tot timpul, este posibil să se fi înfundat ușor cu grăsime sau deversări de alimente. Ștergeți rapid acele canale metalice cu o perie de sârmă. Tipul recomandat de perie pentru arzătorul cu gaz este o perie lungă, dreptunghiulară, cu peri metalici sau din nailon foarte rigid. Aceste perii sunt concepute pentru a curăța componentele metalice, cum ar fi arzătoarele.

5) Flacăra nu trebuie să iasă de sub tigaie

Gătitul pe un aragaz cu gaz este puțin diferit față de cel electric. Dacă gătiți la foc mic, s-ar putea să nu vedeți flacăra decât dacă vă uitați sub tigaie. Dacă gătiți la foc mare, există o regulă generală pentru o flacără maximă: flacăra nu trebuie să se întindă în jurul marginilor oalei sau tigăii. Acest lucru creează un pericol de incendiu. Dacă trebuie să dați flacăra mai tare, alegeți un arzător mai mic sau o oală mai largă.

6) Nu vă sprijiniți pe butoanele arzătorului

Butoanele arzătorului unei plite pe gaz sunt, de asemenea, diferite. Ele nu doar că pornesc și opresc arzătorul, ci și deschid conducta de gaz și cauzează o scânteie. De aceea, arzătoarele pe gaz necesită adesea apăsare și întoarcere, cu un timp de așteptare special pentru aprinderea gazului. Deci, ce se întâmplă când vă aplecați pe butoane? Există un potențial pentru deschiderea accidentală a liniei de gaz fără a aprinde arzătorul. Și acest lucru poate crea o scurgere de gaze periculoasă.

 

 

 

Related posts

Alegerea blatului de bucătărie în funcție de material

Adina Meyers

Fă-ţi pisica fericită! Culcuş cu loc de joacă uşor de făcut acasă

Adina Meyers

5 tipuri de detergent pentru mașina de spălat vase 

Adina Meyers