Amenajari Exterioare

Cum ingrijim copacii maturi?

Multi dintre acestia nu stiu insa ca, desi copacii stiu sa isi poarte aproape singuri de grija, au nevoie de atentie din partea celor ai casei, care trebuie sa respecte cateva reguli simple.

Un copac ajuns la maturitate stie sa isi poarte singur de grija asa ca de multe ori prea multa grija din partea dumneavostra le-ar putea face mai mult rau. Una din principalele cauze ale mortii copacilor este raul facut neintentionat chiar de proprietar. Trebuie sa aveti mare grija atunci cand sapati in gradina chiar si la mare distanta de acestia pentru ca sistemul de radacini se extinde de 2- 3 ori mai mult decat coroana. Cu un copac matur in preajma inseamna ca operarea echipamentul masiv chair si la 18 m distanta de copac, poate presa pamantul si rani radacinile. De asemenea, nu trebuie sa parcati sub copac, pentru ca in timp, pamantul se preseaza devenind compact si ucigand copacul de la radacina.

Trebuie sa aveti grija cum taiati iarba din jurul tulpinei pentru ca ranind coaja de pe trunchi, permiteti daunatorilor sa patrunda in lemn si sa imbolnveasca copacul.

Aplicati in jurul copacului un strat de 3 – 5 cm de rumegus, coaja de copac maruntita, ace de pin sau frunze uscate maruntite. Aceasta protectie mentine umezeala si ingrasa in mod natural pamantul. Copacii maturi nu au nevoie sa fie udati si nici de ingrasaminte suplimentare. In plus, acestia nu trebuie tunsi asa ca multumiti-va sa le inlaturati doar crengile uscate.

Related posts

Scarificarea, aerarea si suprainsamantarea gazonului

Adina Meyers

Flori frumoase, dar cu multe pretenții

Adina Meyers

Arhitectură și design românesc la Festivalul din New York

Adina Meyers