Amenajare bucatarie Practic

Amenajeaza-ti baia cu gust

Fie ca baia este amplasata in apartament, in casa sau  este o reamenajare trebuie tinut cont de destinatar, functionalitate, estetic si buget, cel mai important lucru fiind ca aceste criterii sa fie folosite echilibrat. O familie cu copil mic, de exemplu, nu va trebui sa renunte la cada de baie. Oricum, exista elemente indispensabile in amenajarea baii, intre care: vasul wc, lavoarul,  bateriile si locul pentru dus. Pentru baile moderne, dupa elementele functionale, deosebit de important devine decorul, care imprima personalitate si creaza premizele pentru un spatiu de relaxare.

Texturile si culorile deosebite pentru placaje, formele atipice pentru obiecte sanitare, cabinele de dus sau armaturile, toate combinate cu gust pot da rezultate neasteptate si expresive. In special decorarea peretilor baii trebuie tratata mai atent, intrucat este o investitie de imagine pe termen de cel putin 5 ani. Dintre finisajele inovatoare care dau persoanlitate salii de baie se pot aminti: suprafete lucioase, lemn, piatra; decorarea peretilor cu mozaic circular, placile imprimate care amintesc de tapet etc. Se pot crea diferite combinatii cu elemente geometrice sau florale mari, stilizate.

In general, se propun doua directii: pe de o parte, sali de baie in cazul carora elementul functional este esential, amenajate intr-un stil tonic, iar pe de alta parte, spatii care asociaza baii ideea de relaxare, decorate intr-un stil adecvat acestei idei. In ambele cazuri, optiunile cele mai populare sunt mozaicul si modelele care formeaza linii/dungi orizontale uni pe perete, intrerupte la un moment dat de o coloana verticala de circa 50 cm, cu elemente grafice sau de tip mozaic (si mozaicul poate avea dimensiuni practice sau dreptunghiulare).

Ca dimensiuni, cele mai uzitate pentru perete sunt cele dreptunghiulare – 15×60, 10×30, 30×60, 20×40, 40×80 cm etc. Pentru pardoseala, formele sunt mai mult patrate, mergandu-se pe extremitati: 60×60 sau 10×10 cm.

Deoarece majoritatea bailor noastre au dimensiuni reduse, ideile si sfaturile pentru obtinerea unui spatiu confortabil si relaxant sunt foarte valoroase. Noi iti oferim cateva dintre ele.

O solutie poate consta in utilizarea nuantelor pastelate, insa armonia cromatica este necesara in orice situatie. Puteti folosi culori deschise si contraste pe zonele unde se monteaza mobilier, obiecte sanitare, oglinda, precum si placi ceramice rectificate dreptunghiulare montate pe orizontala. De asemenea, obiecte sanitare suspendate cu sistem de instalare si rezervor in spatele zidului (ingropat), lavoar suspendat cu sifon cromat sau, daca locul permite, amplasarea lavoarului in coltul incaperii si, bineinteles, o iluminare generoasa.

Foarte bune sunt si combinatiile aerisite de culori din gamele  bej, roz, galben, verde deschis, albastru deschis. Mixul de stiluri si culori anima un spatiu redus, insa nu trebuie sa fie dus la extrem.

Alaturi de nuantele de verde, se apeleaza deseori la cele de albas­tru si portocaliu. Se poarta, deasemenea, combinatiile de genul galben-portocaliu, roz-rosu sau albastru-violet. Un exem­plu de stil fresh si mereu actual este cel care foloseste culorile tari si luminoase ca: rosu, oran­ge, galben solar, turcoaz, verde lime, violet lavanda cu di­ferite decoruri/motive florale, geometrice,  reliefate sau incizate, cu insertii.

Exista si o tendinta paralela, exprimata prin pasiune excesiva, voluptate, evocare de senzatii si emotii.

Rectificate si subtiri

In ceea ce priveste placile ceramice, cele rectificate permit un montaj fara rosturi si creaza senzatia de spatiu, in timp ce placile subtiri de maxim 4 mm (numite si «slim») sunt ideale pentru reamenajari peste placile existente. Deasemenea este bine de stiut ca exista produse cu tratament cu efect antimicrobian inglobat in placa ceramica inca din faza de productie. Din categoria armaturilor, se pot aminti bateriile din crom ecologic precum si cele care asigura jet optim si consum redus de apa de pana la 50% .

Related posts

Echipamente și soluții profesionale pentru curățenie

Adina Meyers

5 lucruri importante de retinut inainte de a cumpara un covor

Bianca Ion

Arta organizării – cum să ai o bucătărie ca la carte

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe