Amenajari Exterioare

10 soluții ca sa integrezi ferestrele și ușile termopan în stilul de design interior

Amenajarea locuinței este un proiect important pe care vrei să-l realizezi cu imaginație, creativitate și pragmatism. Ca să-i oferi strălucirea pe care o merită și să-i pui în valoare atuurile, îndreaptă-ți atenția către ușile și ferestrele pe care le montezi, ca să fie adecvate la stilul arhitectonic al casei și la decorarea interioarelor.

Îți prezentăm în continuare 10 soluții ca să integrezi ferestrele și ușile termopan în stilul de design interior și în compartimentarea locuinței:

 

Realizează un perete întreg de sticlă pentru mai multă lumină naturală

Caracteristicile tehnice ale ferestrelor din PVC cu geam termopan permit realizarea unui perete care să fie în întregime din sticlă. Nu vei avea probleme cu etanșeizarea sau cu pierderile de căldură. Coeficientul de transfer termic fiind scăzut. În schimb te vei bucura de mai multă lumină naturală și de o panoramă spectaculoasă, mai ales dacă este vorba despre o casă de vacanță situată într-o zonă pitorească.

Utilizează ferestre termopan pentru separarea bucătăriei de living

Multe apartamente și vile au bucătării în stil american, deschise către living, ceea ce aduce inconvenientul mirosurilor și aburului de la prepararea mâncărurilor. Alege o soluție simplă și elegantă: separă bucătăria cu usi culisante de interior, cu geam termopan, care păstrează legătura vizuală între camere și asigură aerisirea corespunzătoare.

Montează uși termopan între dormitor și sufragerie

În mod similar, poți să montezi uși termopan între camera de odihnă și living, ca să beneficiezi de intimitate și  liniște, pentru un somn odihnitor. Optează pentru uși culisante, ferestre de termopan decupate în zid sau jumătate de perete realizat din sticlă. Ambele camere vor fi mai luminoase, iar un apartament mic va părea dintr-odată mai spațios.

Delimitează dressingul de dormitor cu ferestre termopan interioare

Spațiile de depozitare a hainelor și pantofilor reprezintă o problemă pentru orice locuință. Așa că utilizarea inteligentă a nișelor și dulapurilor este mai mult decât binevenită. Ca să câștigi loc și să realizezi un design modern. Renunță la șifonier și creează în dormitor un dressing cu usi termopan. Care se deschid prin culisare si ofera un plus de spațiu și o funcționalitate superioară.

Utilizează ferestre și uși termopan în culori asortate la designul camerei

Integrarea ferestrelor și ușilor termopan la stilul de design interior se realizează și la nivel estetic, nu doar funcțional. Ca să ai un ansamblu cromatic unitar, utilizează tâmplărie PVC în culori și nuanțe asortate cu mobilierul și covoarele din fiecare cameră. Ferestrele bicolore, la interior o culoare si la exterior alta culoare. Se pot asorta atat cu tencuiala si acoperisul, dar si cu desginul interior.

Creează un spațiu de lucru acasă prin compartimentare cu uși termopan

Lucrezi mai mult de acasă și ai nevoie de un spațiu unde să amplasezi biroul, accesoriile IT și câteva piese de mobilier. Nu trebuie să ocupi o cameră întreagă. Poți să folosești usi culisante de interior, cu geam termopan, ca să ai parte de intimitate când e nevoie sa compartimentezi livingul, holul sau terasa unde vrei să-ți desfășori munca zilnică. Ulterior, cu ajutorul ușilor culisante, poți mari spațiul în care au loc reuniuni de familie sau întrevederi cu prietenii.

Construiește un geam de colț pentru un design interior spectaculos

Una dintre tendințele actuale în design interior este construirea unui geam de colț, care să unească doi pereți realizați integral din geam termopan. Acest proiect spectaculos este posibil datorită rezistenței deosebite pe care o au ferestrele premium cu geam termopan, care sunt dotate cu feronerie de calitate pentru o locuință sigură, bine încălzită și cu o foarte bună eficiență energetică.

Amenajează o zonă de lounge lângă pervazele de ferestre termopan

Îți plac montajele de ferestre termopan de mari dimensiuni, care îți oferă lumină naturală și creează o ambianță plăcută în orice anotimp. Ca să te bucuri de toate acestea. Amenajează o mică zonă de lounge lângă pervaze sau montează blaturi mai late. Pe care să le folosești ca spații pentru relaxare și conversație.

Organizează spațiul de dining în funcție de lumina naturală de la ferestre termopan

Camera de zi cuprinde mai multe zone pentru întâlniri, socializare sau odihnă. Dar cea mai importantă porțiune a livingului este aceea în care se servește masa. Pentru ca întreaga familie să beneficieze de o atmosferă caldă și primitoare, amplasează mobilierul de dining în dreptul ferestrelor. Unde lumina naturală pătrunde din belșug.

Amplasează obiectele de mobilier în spațiul dintre ferestre și uși termopan

Îți dorești în cameră cât mai puține piese de mobilier. Ca să te poți mișca în voie, iar apartamentul tău să pară mai mare. Ca să obții acest efect, amplasează obiectele voluminoase (bibliotecă, dulap, șifonier) între două ferestre termopan aflate pe același perete. Sau în spațiul dintre fereastră și ușă.

Inspiră-te din aceste sugestii și soluții ca să integrezi ferestrele și ușile termopan în stilul de design interior. Și optează pentru feronerie de calitate, care să-ți asigure realizarea cu succes a acestor proiecte creative. Pentru o locuință modernă și funcțională.

Related posts

Piscina, principala atracție pe timpul verii. Cum o îngrijim

Adina Meyers

Look nou pentru zona de zi şi terasă

Adina Meyers

Pădurea clienților Barlinek a crescut cu peste 45.000 de copaci, în urma acțiunii ”Plantăm fapte bune în România” – 2017

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe