Un loft micuț din Chelsea a fost renovat astfel încât să reflecte preocupările proprietarilor săi. Aceștia sunt colecționari de mult timp, așa că și-au dorit un spațiu în care să le încapă cât mai armonios cărțile, obiectele, tablourile, decorațiunile.

Misiunea designerilor nu a fost deloc ușoară, căci atunci când nu ai la dispoziție tot spațiul pe care ți-l dorești, dar ai multe obiecte pe care trebuie să le depozitezi, amenajarea deja devine o provocare.

Avantajul acestui loft

Avantajul acestui loft a fost faptul că are tavanele înalte, iar ferestrele sunt și ele foarte mari. Designerii au început astfel să construiască în jurul acestora un interior eclectic, unde operele de artă, decorațiunile și mobilierul coexistă armonios.

Pentru depozitarea cărților, a fost concepută o bibliotecă construită în jurul tocului ușii, astfel încât și spațiul acesta să fie exploatat la maxim. Biblioteca se continuă și pe peretele alăturat, dar nu îl acoperă în totalitate, tocmai pentru a lăsa loc și tablourilor de colecție ale proprietarilor. Este un artificiu pe care designerii l-au găsit pentru a face loc și cărților și tablourilor. 

În mijlocul camerei se află o masă din lemn masiv, dedicată studiului, dar și expunerii unor obiecte prețioase din porțelan. Livingul pare astfel mai degrabă o galerie de artă și nu locuința unor persoane private.

Față în față cu peretele pe care se află biblioteca este peretele plin cu rame și tablouri, cu forme și culori diferite. Aceastea sunt așezate și ordonate într-o compoziție perfectă, astfel încât, deși sunt foarte diferite ca stil, dau foarte bine împreună

Culoarea oliv completează amenajarea

Culoarea oliv completează amenajarea: o regăsim pe pereții înalți, dar și în draperiile groase. Este o culoare elegantă, aristocrată care pune în valoare fiecare operă de artă aflată în acest loft minunat.

Foto: Simon Watson pentru House Beautiful

Related posts

Evantaiul, artă și decor. Cum îl folosim în amenajările interioare

Adina Meyers

Izolarea corecta a mansardei

Adina Meyers

Decoraţiunile aduc anotimpul alb în casele noastre

Adina Meyers