Cea mai mare grădină de trandafiri din România se află la Mândruloc, localitate aflată în județul Arad, la 65 de kilometri de Timișoara. Peste 5000 de soiuri de trandafiri așteaptă să fie vizitate de iubitorii de frumos.

Structura parcului cuprinde două mari zone: una destinată colecţiilor de plante şi alta grădinilor tematice.

Rozariul deţine peste 5.000 de soiuri de trandafiri, fiind la ora actuală cea mai mare colecţie de trandafiri din România. El face parte din parcul dendrofloricol Eutopia Gardens.

Parcul se întinde pe 25 de hectare, iar trei hectare din cele amenajate sunt plantate cu trandafiri, celelalte suprafețe fiind ocupate de colecțiile cu plante perene, arbori ornamentali și zona cu livadă.

Denumirea parcului provine din limba greacă, însemnând loc frumos (eu~frumos, topos~loc). Motivul alegerii acestui nume este amplasamentul parcului, în apropierea localităţii Mândruloc (mândru în grai ardelenesc însemnând frumos). În fapt, locul, mărginit în vest de dealurile Ghiorocului şi în sud de pădurile Vladimirescu şi râul Mureş, a avut aceeaşi denumire şi în perioada imperiului austro-ungar, numindu-se pe atunci Schoendorf.

Aici sunt organizate deja diverse evenimente, de la educative, artistice sau sportive până la cele de agrement.

Foto Facebook

Related posts

Floraria Iris aduce Craciunul de odinioara in orice spatiu

Adina Meyers

Cum se amenajeaza corect o bucatarie

Adina Meyers

Aquagym: ce este și ce beneficii are gimnastica în apă

Adina Meyers