Amenajarea grădinii cu flori nu trebuie fie scumpă. Fie că ai o grădină mică sau o grădină mai spațioasă, sticlele vechi de plastic pot fi de efect în amenajarea grădinii. Iar, plasticul oricum e marele duşman al mediului, de aceea e bine să-i găsim utilizări cât mai variate.

Amenajarea grădinii sau a balconului poate fi o metodă distractivă și chiar aspectuoasă de a refolosi banalele sticle de plastic.

Dintr-un pet de plastic putem construi o mini fermă hidreponică (cultivarea plantelor fără sol). Există două metode de grădinărit hidroponic: fie rădăcinile sunt scufundate direct în apă îmbogățită cu nutrienți, fie planta este cultivată într-un recipient umplut cu un amestec fără sol de perlită, nisip și / sau fibră de nucă de cocos. Acest recipient este apoi scufundat sau suspendat deasupra unui rezervor umplut cu apă. În timp ce aproape orice tip de plantă poate fi cultivată hidroponic, tehnica este cel mai adesea folosită pentru cultivarea legumelor sau a ierburilor.

Luați în considerare o grădină cu plante hidroponice de mărar, busuioc, oregano, cilantro, pătrunjel, etc.
Opțiuni grozave mai sunt și: salatele de toate tipurile, kale, spanac. Toate sunt sănătoase, gustoase și ușor de cultivat.

Iată principalii pași de urmat:

1.Decupează spaţii în sticla de plastic
2. Adaugă apă şi un amestec hrănitor pentru plante
3. Pune coşuleţe de creştere şi seminţe
4. Suspendă sticla la fereastră cu un suport
5. Poţi creşte ierburi, plante decorative şi legume, iar procesul hidroponic cere mai puţină apă.

Related posts

Vine sezonul! Cum poate fi combătută/distrusă ambrozia?

Adina Meyers

Noi soluții și inspirație în întâmpinarea nevoilor din timpul vacanței de vară petrecute acasă

Adina Meyers

Avantajele forării puțurilor de apă cu profesioniști

Adina Meyers