Gradina de la Corbeanca este principalul motiv de mandrie al proprietarilor in fata invitatilor care intra pe poarta. „Nu am mult teren la dispozitie, doar 400 mp, dar este suficient cat sa imi pun in opera pasiunea pentru flori si natura. Gradina a fost amenajata de mine pe cont propriu, cu sprijinul catorva firme care mi-au furnizat plantele si elementele de decor. Gradina este inspirata din stilul englezesc, iar o parte din bulbii de plante sunt adusi din strainatate, fiind soiuri spectaculoase care reusesc sa umple gradina de culoare si arome”, ne-au povestit proprietarii care sunt extrem de mandri de rezultatul final. Gradina este impartita in doua zone distincte, una in fata si cealalta in spatele casei, pe fiecare dintre laturi fiind gandite doua terase, una cu utilitate de dining in aer liber, cealalta fiind gandita ca loc pentru servitul cafelei in natura.

Inainte sa cumpar plantele m-am documentat despre fiecare floare in parte din revistele de specialitate si astfel am evitat surprizele neplacute ulterioare. Din fericire, nu am avut probleme cu plantele care nu s-au prins sau cu cele care ar fi putut fi afectate de conditiile climaterice de la noi”, au mai spus proprietarii care adauga ca pot afirma „cu mana pe inima” ca au gradina visurilor lor: „Inainte sa ne mutam la casa am stat la bloc, iar o gradina frumoasa a fost principalul motiv care ne-a determinat sa ne cumparam teren si sa ne mutam in afara Bucurestiului. Acum, ca o avem, ne-am dat seama ca o gradina este cu atat mai frumoasa cu cat ii dedici mai mult timp pentru ingrijire.”

Pentru amenajarea gradinii de la Corbeanca proprietarii au folosit mai multi copaci si arbusti, printre care mesteceni, tei, mar decorativ, brazi si cires japonez. In imediata vecinatate a casei se mai gasesc trandafiri, rododendron, magnolii, mana Maicii Domnului, glicina, lavanda, hortensii si magnolii. „Imi amintesc ca am facut o lista cu toate plantele care imi placeau si apoi m-am documentat pentru fiecare in parte pentru a afla de ce fel de pamant si fertilizatori are nevoie. Apoi am cautat distribuitori sau am venit cu ele in bagaje din vacantele in strainatate”, au mai spus proprietarii, care au adaugat ca florile foarte parfumate au un loc privilegiat in gradina, ele fiind grupate, in special, in zona celor doua terase. In zona din spate a gradinei a fost amenajata o zona barbecue, dar si una de relaxare in care a fost montat un balansoar. Alte flori de care cei ai casei se mandresc foarte tare sunt irisii de culoare indigo, care au fost adusi din Germania. Aceasta specie de iris poarta numele Printesei Caroline de Monaco si sunt extrem de frumosi.

Mai multe imagini si informatii in numarul de iulie-august al Revistei Casa Mea.

Related posts

Piscina cu spa pentru spatii inguste

Adina Meyers

4 criterii importante care contează în alegerea unei baterii solare

Adina Meyers

Gradina dintre stanci

Adina Meyers