Amenajari Exterioare

Descoperă noile serii de invertoare fotovoltaice de la nJoy

Sistemele de energie solară se bazează pe o serie de componente-cheie pentru a transforma lumina solară în electricitate utilizabilă. Una dintre cele mai esențiale dintre acestea este invertorul fotovoltaic. Inca de la aparitia primelor concepte de panouri fotovoltaice, si invertoarele utilizate in aceste sisteme au fost adaptate si imbunatatire astfel incat sistemul sa poata produce cat mai multa energie, sa fie cat mai fiabil si sigur si sa exista si cat mai putine pierderi. 

Invertoarele On Grid

Invertoarele on grid, sau invertoarele legate la rețeaua electrica publica, sunt dispozitive esențiale pentru sistemele fotovoltaice conectate la rețeaua de alimentare. Acestea transformă energia electrică de curent continuu (CC) generată de panourile solare în curent alternativ (CA) care poate fi folosit în gospodărie sau trimis înapoi la rețea. Un aspect important de remarcat este că aceste invertoare nu pot funcționa în lipsa unui semnal de rețea; aceasta înseamnă că în caz de întrerupere a alimentării, sistemul fotovoltaic nu va putea alimenta locuința.

Principalele avantaje ale invertoarelor on grid includ eficiența ridicată, costul relativ redus și capacitatea de a trimite excesul de energie înapoi în rețea, în multe cazuri, beneficind de o compensare financiară prin intermediul unui proces cunoscut sub numele de net metering.

Cei de la nJoy ne prezintă noua lor gamă de invertoare fotovoltaice on grid, seria Astris. Aceasta este caracterizată prin echipamente moderne, cu o eficiență mai ridicată și care sunt mult mai sigur și mai ușor de utilizat. Comparativ cu alte modele, acestea le oferă utilizatorilor un control mai diversificat asupra întregului sistem fotovoltaic la care sunt conectate.

Invertoarele Hibride

În cele din urmă, invertoarele hibride combină caracteristicile invertoarelor on grid și off grid, permitând conectarea la rețeaua de alimentare, dar și operarea independentă atunci când rețeaua nu este disponibilă. Acestea sunt de obicei echipate cu un încărcător de baterie integrat, ceea ce le permite să încarce bateriile în timpul perioadelor de producție ridicată a energiei solare sau atunci când tarifele de electricitate sunt scăzute.

Invertoarele hibride oferă flexibilitate maximă, permitând utilizatorilor să profite de avantajele energiei solare, indiferent de situație. Deși sunt de obicei mai costisitoare decât alte tipuri de invertoare, acestea pot oferi economii semnificative pe termen lung, deoarece permit stocarea și utilizarea energiei solare în mod eficient.

În ceea ce privește acest tip de invertoare, cei de la nJoy ne recomandă seria Ascet. Acestea fac practic parte dintr-un pachet complet alături de modulul de baterii Bastion WF5K. Compacte dar în același timp puternice, pot fi conectate la sisteme fotovoltaice cu puteri destul de mari. 

Ambele serii mai sus menționate au o perioadă garantată de functionate de până la 10 ani de zile și prezinte numeroase sisteme de siguranță și control, chiar și posibilitatea de a fi accesate de utilizatori prin intermediul unei aplicații mobile. Aceasta oferă informații despre starea sistemului, volumul de energie produsă și transformată și nu numai. 

Instalarea acestor invertoare precum și a modulului Bastion se face ușor, rapid și sigur, aplicația mobilă menționată anterior jucând un rol final în acest proces.

În final, putem spune că invertoarele fotovoltaice joacă un rol esențial în sistemele de energie solară, transformând energia generată de panourile solare într-un format care poate fi utilizat pentru a alimenta dispozitivele electrice. Fie că alegeți un inverter on grid sau hibrid, este important să înțelegeți cerințele specifice ale situației dvs. pentru a vă asigura că faceți alegerea corectă. Indiferent de tipul de inverter ales, veți contribui la un viitor mai verde și mai durabil, profitând în același timp de economiile oferite de energia solară.

Related posts

Trucuri pentru amenajarea unei bai

Adina Meyers

Cum poti amenaja cu stil balconul apartamentului?

Adina Meyers

4 sfaturi ca să-ți faci un spațiu de birou la tine acasă

Adina Meyers