Amenajari Exterioare

Tendinte piscine: design, apa, caldura si lumina intr-o simbioza perfecta

Oricine are in plan sa-si construiasca o piscina pentru a beneficia de relaxare intr-o atmosfera atractiva, are la dispozitie in prezent o multitudine de solutii destinate domeniului wellness si in mod special piscinelor.

Piscinele trebuie sa dea in primul rand sentimentul de bunastare. Cocooning-ul, adica dorinta de a avea o casa frumoasa si confortabila, un cuib care sa iti ofere placeri si facilitati cat mai variate, fara a mai fi nevoie sa le cauti „afara”, este in continuare in tendinte.

In acest context, decorul si ambianta sunt decisive, iar piscina trebuie sa fie o componenta de baza a designului proprietatii. In momentul actual, se lucreaza cu forme mai libere, originale.

Perspectiva preferata este una foarte plata (luciul apei este apropiat de suprafata deck-ului), pentru obtinerea ei folosindu-se efecte spectaculoase, care dau senzatia ca piscina se continua cu o cascada. Nu numai formele, ci si culorile clasice sunt in declin. Astfel, albul si albastrul sunt inlocuite de culori naturale, ca negru granit, sau de culori de pamant.

In general, se prefera un look natural, reflectat in accesorii si mobilier. Acestea sunt realizate din materiale naturale si au forme foarte bine definite, cu tendinte clare spre calitate si durabilitate.

Caracterul lounge, care sustine deschiderile largi catre interiorul casei, reprezinta un „must” si rezulta din ambianta naturala, confortabila si eleganta. Alaturi de facilitati, solutiile si materialele aferente piscinei sunt deosebit de importante, pe primul plan situandu-se placile ceramice, piatra naturala, mozaicul si lemnul exotic folosit la deck, tratat special pentru a rezista la apa si umezeala.

Cititi continuarea in revistacaminul.ro!

 

Related posts

Nu știi ce uși de interior să alegi? Iată ce trebuie să faci!

Adina Meyers

Gradina cu energii pozitive

Adina Meyers

10 soluții ca sa integrezi ferestrele și ușile termopan în stilul de design interior

Adina Meyers