Home

Cum amenajezi o cameră în stil eclectic

Stilul eclectic este unul dintre cele mai greu de obținut stiluri. Trebuie să ai fler, intuiție și o bogată cultură estetică pentru a obține o amenajare eclectică în adevăratul sens al cuvântului. 

Clădiri din România în stilul eclectic 

Acest stil a apărut în secolul al XIX-lea în arhitectură și se referă la combinația armonioasă a mai multor elemente care aparțin unor perioade diferite din istorie. Există multe clădiri importante în România construite în acest stil. Ateneul Român, Banca Națională a României, Sinagoga Mare din Sibiu, Tribunalul Oradea, Teatrul Monicipal din Turda sau Casa Vernescu din București sunt clădiri construite în acest stil.

Pentru că este un stil aparte, de-a lungul istoriei acesta a avut și o conotație negativă. Este vorba despre situațiile în care arhitectul sau artistul, în loc să își creeze un univers unic, preferă să ia elemente care nu îi aparțin, din diferite perioade, combinându-la ca și când ar fi ale lui.

Stilul eclectic în amenajări interioare

Stilul eclectic în amenajări interioare este rezervat celor care apreciază arta și care au o cultură estetică bogată. Stilul eclectic nu este ușor de digerat. În amenajările în stil eclectic vei întâlni multă culoare, multe motive, toate combinate armonios. Dacă vrei să amenajezi o locuință în acest stil va trebui să dispui de mult spațiu, în care să construiești amenajarea. 

Piesele de mobilier trebuie alese cu grijă. Acestea pot avea forme moderne, dar poți să le combini și cu unele pe care le găsești în magazinele de antichități. 

Ca să îți fie mai simplu, poți spre exemplu să construiești amenajare eclectică în jurul unei culori sau al unei piese de mobilier care domină camera. 

În imaginea de mai sus, s-a construit în jurul culorii galben. Piesele de mobilier, cât și decorațiunile și accesoriile nu sunt seturi, le regăsim în perioade diferite ale designului de interior, dar aduse în această compoziție sunt foarte bine echilibrate și arată excelent.

Acestea sunt distribuite aproape în mod egal pe tot spațiul disponibil, iar de aici reiese și compoziția echilibrată, care nu deranjează.

Foto: Pinterest.

Related posts

Parchetul laminat: caracteristici şi avantaje

Adina Meyers

British Mum Launches Innovative Bean Bag for Newborns

Adina Meyers

Aranjamente florale cu iz rustic

Adina Meyers