Calatorii Home LifeStyle

Sugestie de vacanță: 6 plaje atractive din Europa

Fie că sunt mai greu accesibile sau doar nu sunt promovate suficient, locurile selectate obișnuiesc să promită spațiu în jurul călătorilor, în apă și pe malul ei.

Iată cele mai atrăgătoare plaje mai puțin cunoscute de turiștii care aleg să își petreacă vacanța de vară în Europa!

Top 3 destinații mai ușor accesibile

1. Bolata Beach – Bulgaria

Aflată la aprox. 60 km de Vama Veche, plaja Bolata face parte din golful cu același nume și statut de rezervație naturală. Cum nu există transport în comun, mașina personală (sau închiriată) este necesară, iar drumul ajunge până foarte aproape de plajă (chiar dacă ultimii 2-3 km nu mai sunt asfaltați). În timpul weekendurilor de vară acest loc poate deveni aglomerat, dar în timpul săptămânii este o opțiune bună pentru cei care caută un loc liniștit, retras, aproape de casă. Există chiar o scurtă potecă ce duce către vârful dealului care mărginește golful, loc de pe care pozele de la răsărit vor fi invidiate de mulți urmăritori. Nu sunt facilități, deci este important să aduceți tot ce este necesar (și să le luați înapoi la final, nefiind nici personal pentru curățenie).

2. Gardenos – Corfu, Grecia

Chiar dacă există drum circulabil până aproape de plajă, faptul că această zonă nu este inclusă în multe dintre ofertele agențiilor de turism face ca aglomerația să se mute în alte zone ale insulei. Plaja cu nisip auriu și apa cristalină a mării Ionice îi atrag pe cei care își doresc puțină liniște, dar fără să se rupă total de civilizație. Restaurantele și hotelurile din apropiere fac ca această locație să fie potrivită și familiilor cu copii, întrucât vor putea găsi tot ce au nevoie într-un timp relativ scurt.

3. Cala Pregonda – Menorca, Spania

Plajele din această insulă spaniolă au devenit foarte căutate în ultimii ani, dar încă există zone mai puțin aglomerate, mai ales acolo unde exploatarea comercială lipsește. Pentru a ajunge la această plajă este necesară parcurgerea unui drum de aproximativ 30 min pe jos, dar dificultatea traseului este scăzută, motiv pentru care ne-am încumetat să o includem în această secțiune a listei noastre. Nu există restaurante sau alte facilități, deci rucsacul cu toate cele necesare este din nou obligatoriu.

Top 3 locații mai greu accesibile

1. Seitan Limania Beach – Creta, Grecia

Insula Creta se bucură de multe plaje incredibile, dar o parte dintre ele sunt în locuri mai greu accesibile, fără transport public. Închirierea unei mașini și explorarea întregii insule este cel mai bun sfat de aplicat în vacanța în Creta, chiar și pentru a ajunge aproape de plaja Seitan. Spunem „aproape”, pentru că există o porțiune de aproximativ 15 minute de parcurs pe jos, cu încălțări de încredere (deci nu șlapi), coborând către micul golf cu apă cristalină. Nu există restaurante sau hoteluri, dar peisajul compensează.

2. Praia da Ponta Ruiva – Algarve, Portugalia

Regiunea Algarve din sudul Portugaliei este departe de a fi considerată ascunsă, dar încă există plaje mai greu accesibile care permit suficient de mult spațiu în jurul turiștilor care se încumetă să ajungă la ele. Praia da Ponta Ruiva se află la aproximativ 7 km distanță de Vila do Bispo, iar drumul poate fi parcurs doar cu mașini de teren, pentru că are porțiuni neasfaltate. Turiștii cărora le place să meargă pe jos vor parcurge drumul în aproximativ 90 min, dacă nu găsesc șoferi amabili care să le scurteze din distanță.

3. Nugal Beach – Makarska, Croația

Plajele din Croația au devenit din ce în ce mai cunoscute în ultimii ani, fapt care îngreunează procesul de a găsi locuri mai puțin aglomerate. Plaja Nugal se află în parcul natural Osejava, în apropiere de Makarska și este accesibilă doar celor care se încumetă să traverseze pădurea timp de aproximativ 40 min, dar traseul oferă imagini superbe, pe lângă umbra copacilor. Nici aici nu veți găsi restaurante sau alte facilități, deci rucsacul și încălțările adecvate sunt foarte importante.

Related posts

Familio, noul tău magazin preferat, face totul accesibil pentru tine

Adina Meyers

De 1 mai, la munte sau la mare? Mai bine la Transylvania Horse Show!

Adina Meyers

5 to Go Private Shuttle – SUV Peugeot 3008

Adina Meyers