Fara doar si poate, venirea pe lume a unui copil este cel mai important moment din viata parintilor sai. Tocmai de aceea pregatirea camerei nu se face cu cateva zile inainte de venirea pe lume a piticului. Ci este recomandat sa se pregateasca cu cel putin 2 luni inainte.  Amenajarea unei astfel de camere nu este deloc asemanatoare cu amenajarea oricarei alte incaperi. Deoarece aici trebuie sa ne concentram mai mult pe functionalitate si siguranta si mai putin pe decorul propriu zis.

Atunci cand incepi sa te gandesti la planul de abordare asupra camerei, trebuie sa ti cont ca aceasta camera va suporta modificari in urmatorii ani. In functie de nevoile, cerintele si preferintele copilului. Cu alte cuvinte incercati sa ganditi camera in asa fel incat sa fie spatioasa si confortabila. Atat pentru bebe cat si pentru mamica. Deoarece in primii ani de viata mama va petrece destul de mult timp in aceasta camera. In acest sens va venim in ajutor cu cateva idei simple pentru amenajarea camerei piticului vostru .

Zugravirea peretilor

Pentru pereti este recomandat sa gasiti o vopsea non toxica. Iar cel mai sigur pentru cel mic este ca acest procedeu sa aiba loc cu cel putin 2 luni inainte de venirea pe lume a piticului. Astfel mirosul de vopsea va disparea cu desavarsire. In ceea ce priveste culoarea, specialistii recomanda albul sau culorile pale. Pentru a oferi ideea de spatiu si curatenie.

 

Alegerea mobilierului

Pentru primii ani de viata ai piticului recomandam mobilierul cat mai simplu si cat mai sigur. Cea mai importanta piesa de mobilier din camera copilului este bineinteles patutul. Acesta trebuie sa fie sigur, durabil si confortabil. Desigur, atunci cand cumparam patutul, trebuie sa fim atenti la cateva caracteristici. In primul rand salteaua trebuie sa fie antialergenica si sa permita pielii sa respire. Iar distanta dintre zabrele sa nu depaseasca 3 cm. In acest sens stim ca piticul va fi in siguranta in zona patului.

In ceea ce priveste restul mobilierului este indicat sa ne uitam dupa mobila cu margini rotunjite pentru a-l feri pe cel mic de viitoare accidentari cand va incepe sa descopere camera mergand de-a busilea. Desigur, veti avea nevoie de un dulap destul e incapator pentru toate hainele celui mic (acesta este recomandat sa fie ancorat de perete, pentru a nu prezenta nici un risc fata de cel mic)

Tine cont si de necesitatile tale

Asa cum am spus mai sus, mama va petrece destul de mult timp in camera copilului. Si aproape putem spune ca va fi si camera ei. In acest sens, indicat ar fi sa gasiti un scaun pentru alaptat dintr-un material usor si placut la atingere. Si bineinteles super comod. Puteti opta pentu un fotoliu special pentru acest procedeu. Sau sa achizitionati un fotoliu normal in functie de buget si preferinte. Langa scaunul de alaptat, puteti pune o veioza cu picior. Iar langa patut, o veioza de veghe de preferat cu culoare calda, pentru un somn linistit si adanc.

Camera este pregatita pentru venirea piticului!

Related posts

Sfatul specialistului: Blackout sau dimout – Draperii ideale pentru ferestre pe timp de vara

Adina Meyers

Conac in ruina transformat intr-o casa impunatoare

Adina Meyers

Look modern cu influente montane

Adina Meyers