Amenajari Interioare

Automatizarea locuintei inseamna o casa mult mai eficienta din punct de vedere energetic

Daca in trecut o casa complet automatizata parea a fi de domeniul stiintifico-fantasticului, iata ca acum tehnologia este aici si ne poate ajuta mai mult ca niciodata in obtinerea unei case care sa fie foarte eficienta din punct de vedere energetic.

La ce ne referim mai exact atunci cand vorbim despre automatizarea locuintei? La tehnologia care ne permite sa controlam aproape fiecare aspect al acesteia de la distanta, precum si la controlarea automata in functie de niste criterii prestabilite. Atunci cand tehnologia este implementata in mod corect, aceasta poate ajuta in obtinerea unor economii importante pe partea de energie.

De ce automatizarea locuintei ne va ajuta sa obtinem o casa mult mai eficienta energetic? In primul rand, acest lucru ne va oferi un control absolut asupra casei noastre. Nu conteaza daca suntem acasa sau in celalalt capat al lumii. Prin simpla conectare la internet vom avea posibilitatea de a controla lumina, caldura, aparatul de aer conditionat, instalatiile din casa si asa mai departe. Ai plecat in vacanta si nu mai stii daca ai lasat sau nu becul aprins? Nu este nici o problema. Scoti telefonul din buzunar si verifici daca ai facut asta. Daca da, atunci cu o simpla apasare de buton ai stins toate becurile din casa.

Putem chiar sa cream un program pentru toate electronicele din casa, astfel incat ele sa functioneze in functie de stilul nostru de viata. De exemplu, putem seta caldura sa porneasca cu fix jumatate de ora inainte ca noi sa ne intoarcem acasa de la lucru. In acest fel ne vom putea bucura de caldura caminului nostru.

Din cele spuse mai sus reiese al doilea motiv pentru care noi suntem in favoarea unei case smart: face aproape totul in locul nostru. Fiecare dintre noi are o viata ocupata. Uitam lucruri destul de des din cauza multitudinii de lucruri pe care le avem pe cap zilnic. Meritam si noi o pauza, iar casa smart este cea care ne-o va oferi.

Desi investitia initiala intr-o astfel de casa tinde sa fie una destul de ridicata, pe parcurs toate costurile se vor amortiza. Chiar foarte mult. Asta pentru ca putem avea o privire de ansamblu asupra consumului energetic si vom stii exact de unde sa mai „taiem” la nevoie. In plus, din moment ce totul este automatizat, nu se va pierde energie atunci cand acest lucru nu este necesar. La inceput poti chiar sa faci o investitie mai mica si sa ajungi la o casa smart treptat, lucru care te va ajuta sa nu faci din start o gaura foarte mare in buget.

Related posts

Avantajele utilizarii albului in amenajarile interioare

Adina Meyers

Toamna ne intampina cu accesorii vintage pentru acasa

Adina Meyers

OMNIRES: un brand pentru băi cu personalitate

Adina Meyers