Living-ul sau camera de zi, asa cum obisnuim probabil sa ii spunem cei mai multi dintre noi, este incaperea in care petrecem o buna parte din timpul unei zile, in diferite scopuri. Daca o parte dintre noi cautam relaxarea absoluta dupa o zi incarcata de munca, pentru altii, living-ul se transforma intr-o incapere a intalnirilor cu cei apropiati.

Indiferent insa de modul in care am alege sa ne petrecem timpul in cadrul acestei incaperi, un lucru este cert… Si anume faptul ca amenajarea unui living este departe de a fi o sarcina usoara.

Iluminatul, de altfel o parte esentiala nu doar a unui living modern ci si a unei locuinte complete

Alegerea stilului, a paletei de culori sau a sistemului de iluminat reprezinta doar cateva dintre cele mai intense provocari peste care trebuie sa trecem. Evident pentru a obtine rezultatul scontat. Ne vom opri astazi asupra iluminatului. De altfel, o parte esentiala nu doar a unui living modern ci si a unei locuinte complete si confortabile.

Probabil ca nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca un corp de iluminat nu mai indeplineste de mult timp doar un rol functional. Concomitent, un corp de iluminat bine ales poate contribui semnificativ la estetica de ansamblu a incaperilor.

Spre deosebire de dormitor sau de bucatarie, lucrurile sunt putin mai complicate in living. Pentru ca este destul de simplu sa facem o alegere nepotrivita. Si sa transformam intreaga incapere intr-un fiasco. Iata asadar cateva sfaturi si solutii interesante pe care ti le propunem pentru amenajarea cu succes a unui living.

 Living-ul, un echilibru intre functionalitate si relaxare.

 Pentru a putea vorbi despre o alegere inspirata in materie iluminat pentru living, este necesar ca mai inainte de orice sa avem in vedere modul in care vom folosi aceasta incapere. Daca vom desfasura numeroase activitati, altele decat cele care au legatura stricta cu relaxarea, vom avea in mod cert nevoie de o lumina puternica si de calitate.

Camera de zi este de departe cel mai utilizat spatiu din cadrul unei locuinte. Fapt pentru care adesea ne este recomandat sa optam pentru 2 zone de lumina. O zona rece, respectiv una calda, ambientala. 

Iluminatul, un element cheie in estetica de ansamblu a living-ului.

Desi poate parea o afirmatie exagerata, in realitate, un simplu corp de iluminat ales in mod corespunzator este suficient pentru a schimba ambientul unei incaperi. Din fericire, in momentul actual putem spune ca avem la dispozitie numeroase optiuni.

De la cele mai simple corpuri de iluminat pana la cele mai complexe. Un detaliu esential insa este acela de a tine cont de stilul de amenajare al incaperii. Spre exemplu, este foarte putin probabil ca vei da gres daca vei alege candelabre pentru living, indiferent de stilul de amanajare ales.

Lumina de accent, ideala in orice living.

Lumina de accent are rolul dea scoate in evidenta anumite detalii din incapere. Cum ar fi: rafturi, tablouri sau chiar si obiecte decorative. In general, acest tip iluminat este obtinut cu ajutorul spoturilor luminoase, al lampilor de podea. Insa poate fi obtinut chiar si ajutorul lumanarilor decorative. Un aspect important de retinut. In preajma televizorului nu ar trebui sa se regaseasca nicio sursa de lumina.

Related posts

Lucruri pe care este bine să le știi atunci când cumperi becuri

Adina Meyers

Vopsele speciale pentru mobilierul din Pal melaminat

Adina Meyers

Pastreaza esenta alimentelor cu Singer®

Adina Meyers