Stim cu totii ca oglinzile ne ajuta sa facem o incapere sa para mai mare decat este ea in realitate, asadar integrarea lor in procesul de amenajare a unui apartament mic sau a unei garsoniere este absolut necesara.

Oglinzile nu sunt insa doar atat. Pe langa acest avantaj, ele sunt si niste excelente elemente de decor, mai ales daca stim cum sa ne folosim de ele si ce tipuri de oglinzi sa alegem. Atunci cand ele sunt folosite corect putem crea un anumit nivel de contrast, precum si sa cream echilibru cand este nevoie de acesta.

Un alt avantaj major oferit de oglinzi este acela ca ne ajuta sa unificam doua zone distincte ale locuintei noastre. Sa nu uitam nici de posibilitatea de a crea prin intermediul lor un punct central, atat de necesar pentru un decor reusit.

Unele apartamente mici, pe langa faptul ca fac totul sa para inghesuit, duc lipsa si de lumina. Un spatiu luminos are un impact major asupra starii noastre psihice pe care o imbunatateste semnificativ. Si aici oglinzile vin in ajutor, ele putand fi utilizate pentru a oferi o iluminare suplimentara incaperii prin reflectarea surselor de lumina.

In prezent oglinzile sunt disponibile intr-o varietate de forme, stiluri si dimensiuni, ceea ce inseamna ca vom putea gasi cu siguranta una sau mai multe care sa ne permita sa obtinem un decor de impact.

In design-ul de interior oglinzile mai pot fi folosite si pentru a crea imagini surprinzatoare, care sunt greu de realizat prin intermediul altor metode.

Legat de pozitionarea oglinzilor trebuie spus ca specialistii considera peretele perpedicular cu fereastra cel mai bun loc pentru amplasarea acestora. De ce? Pentru ca in acest fel oglinda va reflecta lumina naturala, astfel incat incaperea sa para mult mai luminoasa si spatioasa. De asemenea, e bine sa evitam sa amplasam doua oglinzi fata in fata.

 

Related posts

Arhitectura si natura, in armonie

Adina Meyers

Cum sa alegi corect un covor

Adina Meyers

Cum influențează SEO vânzările firmelor de design interior

Adina Meyers