O biserica baroca, o sala de ceremonii sau un salon al unui castel. Acestea sunt interioare clasice in care aproape oricine si-ar imagina atarnat dintr-un tavan inalt un candelabru de cristal. Este logic deoarece candelabrele de cristal erau o mandrie a familiilor aristocratice in urma cu secole, dar la fel de bina au subliniat si frumusetea cladirilor ecleziastice.

 

Astazi, candelabrele de cristal sunt cumparate de oameni care prefera frumusetea clasica si interioarele elegante. De asemenea, tinerii arhitecti, artisti si oameni interesati de designul contemporan incep sa admire frumusetea lustrelor cu abajururi stralucitoare. Astfel, candelabrele de cristal sunt folosite in prezent mai des in interioarele decorate modern.

Un candelabru nou trebuie sa indeplineasca in prima faza doua conditii:

– Iti place din prima.

– Are un pret adecvat pe care esti dispus sa il oferi.

 

Exista insa si alte criterii pe care candelabrul ar trebui sa le indeplineasca:

– Dimensiunea, forma si stilul candelabrului trebuie sa fie adecvate pentru dimensiunea interiorului, inaltimea tavanului si stilul camerei tale.

– Candelabrul trebuie sa asigure un nivel optim de luminozitate. Este important sa decizi ce spatiu trebuie sa lumineze lustra si daca aceasta va fi singura sursa de lumina din interior. Iluminarea insuficienta a interiorului poate fi rezolvata prin adaugarea unui alt candelabru sau prin completarea acestuia cu lampi de perete, lampi de masa sau spoturi.

Alegerea unei culori adecvate a candelabrului:

– In afara de cunoscutele candelabre din cristale incolor, vei gasi si candelabre de cristal de diferite culori.

– Este mult mai dificil sa armonizezi candelabrele colorate cu culorile decorului interior si, mai mult, pe viitor s-ar putea sa fie dificil sa mai faci vreo schimbare a culorilor din amenajarea incaperilor.

– Candelabre cu cristle transparente sunt mult mai usor de integrat in orice tip de interior, atat in ceea ce priveste stilul, cat si culorile.

– Candelabrele cu cadru din metal de culoare argintie sunt si ele destul de clasice si simplu de asortat. Argintiul nu este atat de proeminent, iar candelabrul pare mai mare si mai luminos decat cel realizat din piese metalice de culoare aurie.

Unde se fixeaza un candelabru:

– Daca candelabruul este asezat intr-un spatiu deschis si se va circula pe sub el, partea de jos a lustrei trebuie sa fie de cel putin 190-197 cm deasupra podelei.

– Daca candelabruul va fi montat deasupra mesei, a masutei de cafea ori a pianului, aceasta poate fi fixat mai jos, la aproximativ 170 cm deasupra podelei.

 

La Henderson, un magazin online care comercializeaza produse home&deco din gama de lux, producatori cu renume international, vei gasi o multime de modele de candelabre care indeplinesc cele mai rafinate exigente ale bunului gust.

Daca inca nu nu te-ai hotarat ce candelabru de cristal este mai potrivit pentru interiorul casei tale, cu siguranta galeria de produse expuse pe site te va ajuta sa te hotarasti Ai de ales intre produse realizate de branduri celebre precum Cattaneo, Cattelan Italia, Artemide,Dialma Brown sau Eichholtz. Henderson.ro va sta la dispozitie si pe e-mail unde raspundem cu drag tuturor mesajelor in cel mai scurt timp posibil.

Related posts

În Braşov: vilă pe trei niveluri cu detalii inedite

Adina Meyers

Casa construita dupa gusturile proprietarilor

Adina Meyers

Un decor ce reînvie eleganţa vremurilor de altădată

Adina Meyers