Calitatea somnului nostru poate fi afectata de mai multi factori externi, iar calitatea saltelei joaca unul din cele mai importante roluri.

Daca ai un somn agitat sau te trezesti dimineata cu dureri de spate, iar cand te intinzi pe pat simti ca salteaua nu-ti mai ofera sustinerea de alta data sau simti arcurile, atunci inseamna ca a cam venit timpul sa iti achizitionezi o saltea noua.

Pe piata poti gasi o varietate foarte mare de saltele insa cum te asiguri ca alegi produsul potrivit nevoilor tale de dormit astfel incat sa te bucuri de un somn odihnitor si sanatos?

O saltea nu se alege in functie de recomandarea prietenilor. Daca cei dragi folosesc un anumit tip de saltea si sunt multumiti asta nu iti va garanta ca te vei bucura de acelasi confort.

Cum alegi nivelul de fermitate al saltelei

Cand alegi o saltea noua trebuie sa tii cont de nivelul de fermitate de care are nevoie corpul tau, iar pentru asta trebuie sa iei in calcul inaltimea si greutatea, altfel, daca vei alege o saltea prea ferma, aceasta iti va provoca o hiper-cambrare a coloanei vertebrale si se va dovedi la fel de nepotrivita ca o saltea prea moale care nu iti va putea sustine coloana.

Daca ai o inaltime medie si o greutate mica ideal ar fi sa alegi o saltea moale, daca ai o inaltime si o greutate normala este recomandat sa dormi pe o saltea cu fermitate medie, iar daca esti inalt si corpolent (80+ kg) cel mai bine este sa optezi pentru o saltea cu fermitate mare.

Ce tip de saltea ti se potriveste

Pentru cei care doresc sa achizitioneze o saltea cu fermitate mare, saltelele cu arcuri sunt cele ideale. Acest tip de saltele ofera o fermitate optima si sunt ideale pentru cei care au o greutate mai mare sau doresc o saltea care sa dureze in timp, avand un risc de deformare mai mic decat saltelele din spuma.

Daca te confrunti cu dureri si disconfort in zona coloanei, saltelele cu spuma de memorie sunt ideale pentru tine deoarece se adapteaza rapid la forma corpului tau si elibereaza punctele de presiune.

Salteaua din spuma cu memorie este un produs termosensibil si termoadaptabil, ceea ce insemna ca atunci cand corpul emana caldura, salteaua reactioneaza si se inmoaie adaptandu-se mai bine la forma corpului tau.

La Green Future gasesti o gama variata de saltele. Alege-o pe cea potrivita!

 

Related posts

9 mituri despre curățarea saltelelor și a lenjeriei de pat

Adina Meyers

Veselie… la metru

Adina Meyers

Trucuri utile pentru aranjarea cablurilor din casa

Adina Meyers