LifeStyle

Weekend-urile în natură ne încarcă de energie

Vara este perioada dedicată vacanţei şi relaxării. Dacă încă nu ţi-ai planificat concediul, nu uita că şi weekend-urile reprezintă un prilej perfect pentru evadarea din agitaţia oraşului. O modalitate plăcută de relaxare împreună cu familia sunt campingurile în natură. În timp ce copiii se vor bucura de mai multă libertate, adulţii se vor putea distra în jurul grătarului sau cu un joc de familie.

Fie că alegi să mergi la munte, la mare sau la pădure, există câteva produse de camping esenţiale, care nu trebuie să îţi lipsească pentru un weekend reuşit în natură.

Încearcă să compui o listă pe care să notezi toate lucrurile necesare pentru weekend-ul tău în familie. Noi am început deja lista şi am bifat echipamentul de bază pentru camping – cort, izoprene, saci de dormit, pături, prelată, rucsac -, accesorii pentru masă – scaune, masă pliabilă, grătar, cărbuni, ladă frigorifică, farfurii şi tacâmuri – şi accesorii pentru supravieţuire – lanterne, felinare, trusă de prim ajutor.

Echipametul de bază pentru camping

Cortul este cel mai important element atunci când vine vorba de campat. Pentru ieşirile în familie, este indicat un cort încăpător, de 3 sau 4 persoane, în funcţie de numărul membrilor. Pe lângă dimensiuni, ai grijă să alegi materiale rezistente şi solide, impermeabile, care te pot proteja de fenomenele meteo neaşteptate. În acelaşi timp, pentru că suntem în sezonul călduros, pentru mare este recomandat să alegi corturi din materiale subţiri, care te lasă să respiri.

Deşi cuvântul de bază în camping este distracţia, trebuie să ţinem cont şi de odihnă. Pentru un somn liniştit ai nevoie de izoprene sau saltele autogonflabile, care să te protejeze de răceala solului şi de denivelări, iar pentru munte nu trebuie să îţi lipsească sacii de dormit rezistenţi la temperaturi mai scăzute sau păturile groase.

Pentru că vremea este imprevizibilă, atunci când vrei să petreci o noapte sau mai multe în mijlocul naturii, ia cu tine şi o prelată impermeabilă. Aceasta poate fi folosită în multiple moduri: poţi acoperi cortul şi lucrurile în caz de ploaie, iar dacă ai parte de mult soare, o poţi improviza ca zonă de relaxare, cu scaune şi mese.

Drumeţiile se fac cu rucsacul în spate, perfect pentru a lua cu tine lucrurile necesare pentru astfel de drumuri: apă, sandwich-uri, pelerină de ploaie etc.

Accesorii pentru masă

Cu siguranţă nu vei sta toată ziua în cort. Masa de prânz este o ocazie bună să strângi toată familia la un loc, iar pentru a crea o atmosferă relaxantă vei avea nevoie de scaune şi o masă pliabilă, speciale pentru camping. Caută produse din materiale uşoare, care ocupă puţin spaţiu în portbagaj.

Ştim cu toţii că cea mai aşteptată masă în natură pentru bărbaţi este grătarul. Tatăl şi fiul se distrează de minune atunci când pregătesc terenul pentru masa delicioasă. Ia cu tine un grătar pliabil, iar dacă nu ai destul loc şi pentru acesta, cu siguranţă poţi improviza unul. Nu uita de cărbuni şi de lemne pentru foc. Natura oferă multe resurse, dar, totuşi, nu putem risca să rămânem flămânzi.

Alimentele perisabile trebuie păstrate la temperaturi scăzute, iar o ladă frigorifică asigură minimul necesar de spaţiu de răcire. Nu are sens să riscaţi să consumaţi produse alterate care să vă strice mini-vacanţa în familie.

Alte lucruri de mici dimensiune de care veţi avea nevoie sunt: farfurii şi tacâmuri din plastic, frigărui, un briceag multifuncţional. Nimănui nu îi plac locurile de camping murdare, aşa că ia cu tine saci de gunoi, pentru că vei avea multe de strâns în urmă. În plus, aceştia pot fi folosiţi şi pentru hainele murdare.

Accesorii pentru supravieţuire

Tuturor ne place să stăm în jurul clasicului foc de tabără, însă nu îl vei putea menţine la nesfârşit. Pentru mai multă siguranţă pe timpul nopţii ai nevoie de lanterne sau felinare şi baterii suplimentare!

Trusa de prim ajutor nu trebuie să lipsească de pe lista de camping. Accidentele sunt imprevizibile şi este bine să fii pregătit pentru orice. Nu uita de spray-uri pentru insecte, câteva pastile pentru răceală sau pentru stomac şi produse de igienă.

Dacă urmezi lista de mai sus, cu siguranţă vei avea parte de o vacanţă lipsită de griji. Bineînţeles, lista poate fi completată cu alte produse de care ştii că vei avea nevoie, în funcţie de locul în care vei merge. Vacanţă plăcută şi cât mai multe amintiri frumoase!

Related posts

Bosch: Ipsos arata ca 70% dintre romani au devenit pasionati de bricolaj

Adina Meyers

Myplant & Garden 2019

Adina Meyers

Criolipoliza CoolTech® – cel mai eficient tratament non-invaziv de slăbire localizată

Adina Meyers