Amenajare living Practic

Cum sa alegi mobila pentru un living de dimensiuni mici: 9 idei pentru decoratiuni inspirate

Daca va aflati in cautarea unor idei pentru mobilarea unui living de dimensiuni mici, acest articol este sursa de inspiratie de care aveati nevoie: tot ce trebuie sa faceti pentru a nu aglomera incaperea peste masura cu mobila aleasa, este sa aplicati cateva trucuri ingenioase, care va vor permite sa economisiti spatiu si sa creati impresia unei incaperi mai mari.

Atunci cand redecorati, una din cele mai usoare mijloace pentru a face incaperea sa para mai spatioasa este sa apelati la pasteluri usoare in planul de design, pentru a face camera mai prietenoasa si ospitaliera.

 

1.  Spatii de depozitare aproape de tavan

O modalitate eficienta de a economisi spatiu pentru alte piese de mobila este sa facem in asa fel incat sa utilizam inaltimea camerei pentru depozitare. In acest sens, puteti apela la dulapuri suspendate de bucatarie, de preferinta in aceeasi culoare cu cea a peretilor. In acest fel, puteti utiliza partea superioara a unui intreg perete pentru a depozita diverse lucruri care altfel s-ar regasi la nivelul podelei sau ar incarca in altfel mica incapere. Trebuie doar sa va asigurati ca nu suprasolicitati dulapurile cu greutate.

2. Alegeti piese de mobila individuale, care atrag atentia

Optati pentru una sau doua elemente de mobilier sau decor care dau tinuta si stil camerei. Puteti avea in vedere un tablou, o lampa supradimensionata, sau un fotoliu lat si confortabil. Retineti ca menirea acestor elemente este sa dea camerei o infatisare de actualitate, eclipsand in schimb dimensiunile sale reduse.

3. In loc de o canapea mare, alegeti mobila de dimensiuni mai mici

O canapea voluminoasa va acapara foarte mult spatiu oriunde, cu atat mai mult intr-un living mic. Ca o alternativa, puteti alege din showroom-urile de mobila un fotoliu mai incapator, potrivit cel putin pentru un adult si un copil. Daca ferestrele camerei se afla in fata unor spatii verzi, un alt truc ce va poate ajuta este sa adaugati diferite elemente florale in living, la nivelul peretilor si pe alte suprafete. In acest fel, decorul interior o legatura vizuala cu cel de afara, creand senzatia unor spatii care se impletesc.

4. Mobila pentru spatii mici: coltar in locul canapelei

In special daca incaperea este lunga si ingusta, un coltar de departe solutia avantajoasa. Daca este si extensibil, cu atat mai bine. Alegand un coltar nu doar ca va aduce economie de spatiu, dar va crea si un colt de camera mai intim si prietenos.

5. Culori deschise pentru pereti

Orice incapere capata un aer mai proaspat si aerisit cand peretii au culoare deschisa, in nuante de albastru deschis, gri deschis, sau liliac.  Optati pentru mobila in culori complementare cu cele ale peretilor, pentru a nu incarca suplimentar imaginea de ansamblu a camerei.

6. Tabureti in loc de scaune

Un living de dimensiuni mici nu e locul in care sa se inghesuie multa mobila: canapeaua selectata trebuie sa fie proportionata cu dimensiunile incaperii, iar daca mai este nevoie de locuri de sezus suplimentare, nu va grabiti catre seturile de scaune cu brat, ci orientati-va catre tabureti. Acestia din urma vor ocupa mult mai putin spatiu si poti fi mutati cu mai mare usurinta dintr-un loc in altul. O alta idee ingenioasa este sa alegeti tabureti care includ si spatii de depozitare, si care la nevoie pot fi strecurati chiar sub masuta de cafea.

Culorile sunt un alt aspect esential. Manipulati-le corect si veti crea impresia unui spatiu mult mai generos. Incercati sa cuprindeti laolalta obiectele care au aceeasi culoare, alcatuind un o imagine de ansamblu armonioasa. Alegeti perdele si draperii care nu incarca suplimentar campul vizual, si care pot fi date la o parte pentru a lasa lumina de zi sa intre.

7. Mobila multi-functionala

Cand vorbim despre spatii de living mici, piesele de mobilier multi-functionale sunt solutia salvatoare. De pilda, o masuta de cafea care poate indeplini si functia de depozitare, permitand utilizatorilor sa inlature intr-o clipa cateva obiecte si sa faca astfel loc oaspetilor aflati in vizita. Oglinzile de perete sunt la randul lor o investitie smart, asa cum pot fi si alte suprafete care ofera reflexii. Impreuna, vor lumina spatiul, facand-ul sa para mai voluminos.

9. Decorati pe verticala

Atunci cand spatiul de la nivelul podelei este limitat, nu va lasati descurajati: incercati sa decorati pe verticala. Un autocolant pe un colt de perete cu motive decorative abstracte si colorate, formand impresia unei coloane, va trage atrentia si va deschide resutul incaperii.

Pentru spatii mici si mari, alegeti mobila de calitate de la un producator roman cu experienta

Elvila este de peste 30 de ani una din destinatiile favorite ale romanilor atunci cand vine vorba de mobila de calitate, clasica si moderna. Un univers de mobila asteapta sa fie descoperit pe Elvila.ro. Descoperiti aici cele mai potrivite optiuni pentru a mobila eficient si cu inspiratie orice incapere.

Pe Elvila.ro va asteapta atat seturi complete de mobilier, dar si mobila la comanda, in functie de preferintele si obiectivele dvs. . Alegeti  aici garantia calitatii: contactati un reprezentant Elvila si solicitati toate informatiile de care aveti nevoie pentru a mobila de la A la Z cele mai prietenoase incaperi.   

Related posts

De ce nu trebuie să-ți lipsească din mașină un manometru?

Adina Meyers

Cum să construiești o pergolă

Adina Meyers

Cum sa amenajezi un apartament inchiriat

Adina Meyers