Amenajari Interioare

Exemplu de transformare a unui pod de 75 mp

Transformarile podurilor intunecoase in mansarde locuite, frumos amenajate si luminoase au intotdeauna efect asupra ochiului nostru. Ele ne arata cum spatiul din pod, care nu a prezentat importanta, capata viata dintr-o data, fiind scos la lumina, pus in valoare. O astfel de transformare poate constitui momentul in care luam decizia sa facem acelasi lucru – sa renovam podul – daca ne numaram printre norocosii care dispun de unul!

Exemplul nostru in acest sens este aceasta casa din jud. Brasov. Fiindca arhitectura casei era una care se preta mansardarii, avand podul destul de inalt, unde se putea crea suficient spatiu de locuit, proprietarii au decis renovarea acestuia. Deoarece bucataria si livingul erau pozitionate la parterul casei, spatiul din pod rezultat, avand o suprafata de 75 mp, a fost gandit pentru a gazdui un spatiu de relaxare, vizionat filme sau ascultat muzica, un dormitor si o baie.

Proprietarii si-au dorit ca spatiul de relaxare din pod sa beneficieze din plin de lumina naturala, iar aceasta este adusa in interior de ferestre de mansarda VELUX, individuale sau cuplate. Insa, si in incaperile de la parter au putut fi montate ferestre de mansarda, care au reusit sa redea amenajarii un efect unitar si un farmec aparte.

De altfel, amprenta generala in amenajarea spatiilor are ca linie directoare ideea de a capta si de a reflecta cat mai mult, lumina naturala. Toti peretii sunt vopsiti alb, mobilerul are nuante calde, deschise, pamantii, pentru a crea senzatia de spatiu cat mai natural si luminos. Vezi aici turul casei.

Bucataria este amenajata in nuante de crem, la care au fost adaugate cateva elemente de contrast. Usa din sticla, abia perceptibilă, respecta transpatenta proiectului, conlucrand impreuna cu ferestrele de mansarda la gradul de iluminare si la efectul de spatialitate. De altfel, cele 3 ferestre de mansarda VELUX aliniate, capteaza lumina si o reflecta in profunzime, dar ajuta mult la ventilatia bucatariei. Ferestrele sunt accesorizate cu plase impotriva insectelor, dar și cu rulouri interioare si cu rolete exerioare comandate prin telecomanda.

O canapea eleganta, cu tonuri inchise de gri, domina zona de relaxare punand in evidenta forma peretilor. Ferestrele de mansarda amplasate in oglinda, pe ambele pante, compenseaza prin lumina si simetrie. Un loc prefect pentru o sueta cu prietenii.

Amenajarea bai este o combinatie de piatra naturala de nunata deschisa, cu mobilier si grinzi din lemn ce aduc un plus de prospetime si rafinament, gratie texturilor cu note de rustic si modern. Insa cada, impreuna cu fereastra VELUX constituie piesele de rezistenta. Ce poate fi mai relaxant decat o baie aromata cu spuma, in timp de admiri stelele?

Pentru mai multe poze, deschide galeria foto si urmareste noutatile pe velux.ro, facebook.com/VELUX, Instagram.com/veluxromania, youtube.com/VELUX Romania.

Related posts

50 de idei de design de semineu

Adina Meyers

Un penthouse modern, cu note cottage

Adina Meyers

Ți-ai planificat renovarea casei? Iată câteva sfaturi utile care te-ar ajuta în renovare

Adina Meyers