Amenajari apartamente

Spaţii largi şi funcţionalitate într-un apartament modern

Un proiect marca SpotOnDesign, caracterizat prin funcţionalitate, spaţii largi şi decor modern. Tinerii proprietari au fost deosebit de încântaţi de sistemul de amenajare la cheie, care le-a permis să se concentreze asupra felului în care doreau să arate casa, fără a consuma energie şi timp pentru rezolvarea problemelor de şantier sau pentru achiziţionarea materialelor.

Situat în zona Pieţei Unirii, apartamentul cu cinci camere şi-a schimbat proprietarii în anul 2014, când un cuplu de medici, posesori a două pisici, a dorit să se mute într-o locuinţă mai mare.

După achiziţionarea imobilului, tinerii beneficiari au decis să încredinţeze lucrările de renovare unui specialist în amenajări interioare. Pe internet au descoperit proiectele celor de la SpotOnDesign, care li se potriveau perfect ca stil şi atmosferă. Au luat legătura cu membrii echipei şi aşa a început o frumoasă colaborare, transformată pe parcurs într-o prietenie adevărată.

Proiectul a fost preluat imediat după achiziţionarea apartamentului şi a implicat, pe lângă lucrările de renovare, şi modificarea compartimentării. În plus, au fost schimbate instalaţia electrică şi cea sanitară, au fost repoziţionate caloriferele şi aparatele de aer condiţionat.

Proprietarii au dorit ca noul lor cămin să fie foarte luminos, cald şi să aibă cât mai multe spaţii de depozitare. De asemenea, au vrut un living mare şi o bucătărie închisă.

În aceste condiţii, peretele despărţitor dintre bucătărie şi living a fost eliminat şi înlocuit cu unul din sticlă clară. Holul de primire, care a devenit comun cu livingul după ce s-a renunţat la peretele despărţitor, este foarte puţin sesizabil, însă designerii au amplasat în spaţiul lui un mic mobilier pentru haine şi încălţăminte.

Astfel, a apărut o zonă de zi comună, foarte spaţioasă, alcătuită din bucătărie, living şi hol de intrare, în timp ce restul camerelor şi-au păstrat poziţionarea iniţială.

În plus, pentru a mări puţin bucătăria, s-a renunţat la balconul ce o deservea, iar spaţiul rezultat a fost utilizat pentru crearea unei zone de bar, folosită de cei doi locatari pentru a lua micul dejun.

Decorul adoptat deopotrivă de beneficiari şi designeri este unul modern, cromatica fiind aleasă de cei din urmă în concordanţă cu preferinţele proprietarilor.

Finisajele, axate pe nuanţe deschise de crem, au accente de culoare în zona dormitorului. Parchetul vechi, din lemn, a fost păstrat şi recondiţionat, în timp ce plăcile ceramice au fost înlocuite cu faianţă şi gresie rectificată de la SSAB. Pentru îmbinări perfecte şi un aspect elegant, designerii au folosit plinte şi baghete decorative de la Elegance Decor.

În încercarea de a însufleţi interiorul cu energie şi culoare, coordonatoarea proiectului, Luciana Georgescu, a ales o cromatică îndrăzneaţă pentru draperii şi storuri (draperiile sunt realizate din combinaţia a două materiale).

În ceea ce priveşte mobilierul, acesta a fost realizat la comandă de SpotOnDesign, după schiţele Lucianei. S-au folosit PAL şi MDF cu fronturi lucioase, în culori deschise.

Finisajele şi accesoriile au fost achiziţionate online, de pe zazui.ro

O dorinţă specială a proprietarilor a fost legată de găsirea unor zone de iluminat indirecte, care să asigure un plus de lumină în spaţiile de depozitare.

Astfel, dulapul de pe hol a fost prevăzut cu un senzor pentru aprinderea benzii LED seara, pe post de lumină de veghe, iar comoda din living şi corpurile suspendate din  bucătărie sunt, de asemenea, iluminate cu bandă LED.

Pentru că gazdele noastre deţin foarte multe cărţi, unul dintre dormitoare a fost transformat într-un birou-bibliotecă, prevăzut cu foarte multe rafturi.

Amenajarea apartamentului a durat aproximativ un an, lucru firesc având în vedere că tot mobilierul a fost executat la comandă.

Material realizat cu sprijinul designerului Luciana Georgescu –

SpotOnDesign, tel.: 0745.622.840, luciana@spotondesign.ro, www.spotondesign.ro, https://www.facebook.com/SpotOnDesign-121016504577453/

Foto: SpotOnDesign

Related posts

4 pasi pentru o locuinta cu aer festiv

Adina Meyers

Cum sa iti personalizezi peretii?

Adina Meyers

Eleganta si confort intr-un duplex scandinav

Adina Meyers