Amenajari Interioare Decor LifeStyle

Culori regale pentru casa ta

Sunt unele culori care, fără un motiv anume, ne plac mai mult decât celelalte. Sunt pur şi simplu tonul potrivit la momentul potrivit, sunt distinse, ne fac să ne simţim confortabil sau ne fac să ne simţim speciali.

Amenajarea casei prin folosirea culorilor regale. Iată câteva nuanţe pentru inspiraţie:

Violet, o culoare regală.

Purpuriul a fost culoarea regală a Împăraților romani. Purpura a fost prima vopsea fabricată de om, în Antichitate. Este considerată o culoare foarte echilibrată, între calmul albastrului și roșul stimulant.

Regina Elizabeth I (sec. al XVI-lea) a interzis tuturor purtarea culorii violet, excepție făcând doar membrii familiei regale. Hainele violet erau cele mai scumpe, deoarece singurul mod de a colora o pânză violet era prin folosirea unui extract produs de moluște care se găseau numai în zona orașului Tir din Liban

Violetul, movul sau magenta simbolizează regalitatea, iar dacă știi cum să folosești culoarea în modul potrivit și adecvat, poți transforma orice cameră într-una plină de stil și de bun-gust. Folosind combinații diferite de umbre si accesorii victoriene poți crea cu ușurință un spațiu special.

Albastrul

Albastru este cea mai iubită culoare. Oamenii sunt în general mai productivi și mai comunicativi în camere albastre. Culoarea reprezintă spațiile deschise, imaginația, inspirația și sensibilitatea.

Această culoare regală definește un spațiu ușor sobru, dar familiar, conturează foarte bine piesele de mobilier și este adecvat unor case cu camere spațioase.

Verde smarald

În general culoarea verde simbolizează speranțaliniștea, viața.

Bogat în aspect, în trend și foarte stilat, verdele smarald arată bine pe suprafețe întinse și pe obiectele vechi de mobilier. Folosit sporadic în biroul casei tale poate amplifica aspectul și pentru a-l menține mereu la modă.

Roșu burgundy

La amenajari interioare este o alegere îndrăzneață, care vorbește de pasiune, exuberanță, dar și de senzualitate ori dominanță. Este una din cele mai puternice culori din spectrul vizual și are efecte pe măsură asupra psihicului uman.

Cea mai bună alegere e vopsirea unui singur perete în roșu. În acest fel, camera va câștiga în profunzime. Sau se pune accent pe o piesă de mobilier.

Related posts

STIHL a dezvoltat sistemul combinat “12 in 1”

Adina Meyers

5 idei de amenajare pentru salonul de înfrumusețare

Adina Meyers

28 de idei. Cum iti poti decora masa de Craciun

Adina Meyers