Calatorii Home LifeStyle

Glamping în România: Cazări inedite la cort, dar cu condiții de hotel de 5* – FOTO

Cazarea la cort nu este pe gustul tuturor, însă pentru turiștii care vor să înnopteze în mijlocul naturii, dar să aibă confortul de la hotel s-a inventat conceptul de „glamping”, un concept relativ nou apărut în România, ce își are originile în Africa și Australia.

Glamping înseamnă corturi spațioase şi foarte chic, paturi confortabile în care dormi lejer, saună, ciubăr și toate facilitățile lumii moderne, fără a se pierde contactul cu mediul înconjurător.

Camping de lux

Doritorii de o vacanță cu cortul au de acum posibilitatea de a campa în cele mai frumoase zone din România, în locuri special amenajate cu condiții de lux. Glamping înseamnă alinierea perfectă a confortului cu natura. Practic, veți dormi sub cerul liber în corturi de lux.

În alte ţări unde conceptul nu mai e nou, cum e spre exemplu Italia, turiştii organizează inclusiv mese festive.
În România, glampingurile sunt încă la început, dar am găsit câteva interesante:

1. Dragonfly Gardens: unicul glamping urban din România

Ați visat vreodată să dormiți în mijlocul naturii, privind stelele pe cerul infinit, să aveți confortul hotelier și să fiți la câțiva pași de cele mai frumoase obiective turistice, acum aveți ocazia.

Corturi de lux vă așteaptă într-o grădină de basm. În interior, patul confortabil e perfect pentru un somn odihnitor. Luminile ambientale creează romantism, iar fericirea este dată de bolta stelară văzută din pat.

Diminețile relaxante încep pe terasa din lemn, unde micul dejun este servit. Papilele se delectează cu gem tradițional pe pâine de casă, suc natural, cafea, cereale cu lapte ori iaurt. Desertul este oferit de hamace, care vă vor face să visați cu ochii deschiși.

Preț pe cort: 170 lei/ noapte (cu mic dejun)

2. Green Camp: Glamping și aventură în Munții Buzăului

La Glamping-ul Green Camp, călătorii se relaxează la peste 1000 de stele. Glamping-ul pune la dispoziție drumeților 12 corturi a câte două persoane și 4 corturi a câte patru persoane. Fiecare cort de glamping oferă un aspect rafinat, atât în interior, cât și în exterior, cu grupuri sanitare utilate premium. În interior sunt paturi comode cu margini din lemn, special realizate pentru o vacanță inedită. O masă din lemn, cu scaune tribale și covoare țesute de străbuni. Aici veți simți întoarcerea la origini.

Aveți parte de un ospăț din grădina sălbatică a Carpaților. Mesele cuprind la prânz – felul 1, felul 2 și salată, cina vă este servită cu felul principal, salată și desert. Pentru drumeții puteți lua la pachet un sandwich și o salată.

La Vadu Oii, undeva la mijlocul distanței dintre Brașov și Buzău, vă așteaptă o experiență unică și activității memorabile: rafting, power rafting, caiac, drumeții.

Preț pentru un cort/ 2 persoane: 219 lei/ noapte în luna iulie (mic dejun inclus)

3. Wegloo: Cazare într-un igloo de lux, la poalele Bucegilor

Pe Valea Prahovei, în Azuga, descoperim unul dintre cele mai luxoase glampinguri din țara noastră.
Wegloo este o locație unică pe harta turismului românesc. Aici veți găsi armonia perfectă între confort și relaxarea în mijlocul naturii.

Cazându-te într-un astfel de dom geodezic, vei redescoperi farmecul vieții simple, fără a avea vreo clipă senzația că îți lipsește ceva. Patul de dimensiuni king size îți va garanta un somn odihnitor, iar soba pe lemne îți va oferi o ambianța plăcută. Relaxează-te în jacuzzi-ul gonflabil amplasat pe propria terasă cu priveliște spre cruce si spre crestele împădurite ale Carpaților. Tot pe terasă vei mai găsi sezlonguri, un loc de servit masa și un balansoar.

Preț pentru 2 persoane: 519 lei/ noapte în luna iulie (mic dejun inclus)

4. O experiență unică, la Sunrise Glamping Retreat din Brăduleț, Argeș

Este cel mai apropiat de București și restul orașelor mari din sudul țării.

Într-o plimbare prin comună, puteți admira casele românești tradiționalele, animalele domestice colindând libere pe ulițe și puteți gusta bucatele locale pregătite după rețete vechi. La o distanță de 2 ore de mers cu mașina se află Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf muntos din România.

Vă veți putea bucura în liniște de peisajele de vis oferite de natura sălbatică, așezându-vă comod pe unul dintre șezlonguri sau poate optați pentru propriul ciubăr, acesta fiind un fel de jacuzzi cu apă încălzită pe lemne.

Preț pentru cort luxury 2 persoane: 510 lei/ noapte

Related posts

(P) S-a deschis un nou restaurant NUBA

Adina Meyers

Tapițeria – arta de a „îmbrăca” mobilierul 

Adina Meyers

Cum poti imbunatati aspectul unui perete cu ajutorul sipcilor din lemn

Adina Meyers