LifeStyle

Copacul lui Dumnezeu: ce este și cum te ajută?

I se spune „copacul lui Dumnezeu” sau „arborele vieţii”, provine din Asia, dar este cultivat peste tot în lume, și a ajuns în epoca modernă să vândă cele mai multe suplimente alimentare pe bază de extract din frunzele sale. Vorbim despre Ginkgo Biloba, un arbore nepretențios, ce rezistă până la -30°C, fiind cultivat cu succes și în România.

Beneficii

Ginkgo Biloba influenţează circulaţia sanguină și contribuie la mărirea fluxului de sânge spre creier și extremităţile membrelor. Datorită acestor proprietăți, planta este folosită mai ales pentru îmbunătățirea memoriei, a capacității de concentrare și a atenției, în combaterea depresiei, aterosclerozei, atacului cerebral, artritei și a mâinilor și picioarelor reci.

Pentru femei este un adevărat miracol, deoarece ameliorează simptomele în menopauză și în sindromul premenstrual și luptă împotriva tumorilor mamare. De asemenea, este adjuvant în tratamentele anticelulitice, cremele pe bază de Ginkgo biloba folosindu-se înaintea masajului specific, deoarece stimulează microcirculația și decongestionează țesuturile.

În plus, s-a dovedit că ajută la controlul colesterolului și susține tratarea impotenței și a infertilității la bărbați.

Cele mai eficiente remedii se obțin din mugurii și frunzele crude, în timp ce frunzele uscate se folosesc mai ales la  tincturi, ceaiuri și în pilule.

În România există zeci de produse pe bază de Ginkgo Biloba, spre exemplu tincturi, capsule, siropuri, însă cel mai des sunt folosite comprimatele, sub formă de amestec.

Recomandarea noastră este să le căutați la farmacia naturistă Planteea, unde puteți puteți face și comenzi online, iar produsele vă sunt livrate acasă.  În general, curele cu Ginkgo Biloba durează trei luni, timp în care se ia câte un comprimat de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.

 

 

 

Related posts

Tablourile germanului Marcel Thiele cuceresc și inimile artiștilor români de top

Adina Meyers

Luna iubirii – păstrează-ți vie iubirea cu un trandafir în ghiveci

Adina Meyers

Makeover: baie mare versus baie mică. Idei practice pentru decorare – FOTO

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe