Image default
LifeStyle Retete

Cotlete de porc cu porumb in unt

Pentru ca zilele tot mai reci se apropie din ce in ce mai amenintator de noi, este momentul ca si meniul nostru sa se adapteze la sezonul rece. Fara a renunta la salatele mediteraneene sau alimentatia sanatoasa specifica perioadei estivale, completeaza-ti meniul cu o reteta gustoasa, menita sa iti ofere valorile nutritive necesare unui organism sanatos pe timp de iarna. Invita-ti prietenii la masa si bucurati-va impreuna la un pahar de vin de o reteta gustoasa recomandata de KOLIBA si pregatita de Gabriela Simion.

O propunere culinara simpla, rapida si gustoasa, de la Gabriela Simion si Koliba:

COTLETE DE PORC CU PORUMB IN UNT

Ingrediente pentru 2 portii:

2 cotlete mari de porc cu os

50 ml ulei de masline

1 lingura de cimbru uscat

2 linguri de oregano uscat

2 linguri de busuioc uscat

1 capatana de usturoi

½ lingura de fulgi de ardei iute

100 ml de vin rosu

1 bucata de porumb

50 g de unt KOLIBA

50 ml de lapte

marar si patrunjel

sare si piper

Mod de preparare:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru aprox. 15 minute inainte de utilizare, in timp ce cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 200° C.

Intr-un bol se amesteca 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, oragano, busuioc, cimbru, fulgii de ardei si un catel de usturoi pisat. Se unge toata suprafata coastelor cu aceasta compozitie si se lasa la frigider timp de 30 de minute.

Intr-o tava inalta se pun coastele impreuna cu usturoiul in coaja, vinul, restul de ulei de masline si ½ de cana cu apa. Dupa 40 de minute, timp in care cele 2 cotlete de porc se coc la 180° C, carnea se unge cu zeama din tava si se lasa pentru coacere inca aprox. 15 minute, la aceeasi temperatura.

Porumbul se fierbe in apa, iar la final se scufunda 15 minute in laptele cald amestecat cu unt topit KOLIBA si verdeata tocata.

Porumbul fraged se serveste impreuna cu cotletele rumenite, pe un pat de salata verde.

Reteta realizata de Gabriela Simion.

Pofta buna!

Articole similare

VEKA Romania lanseaza SOFTLINE 82, sistemul ideal pentru un viitor eficient

comunicat de presa

CHEFS DINNER cu Petru Buiuca – LIVE COOKING Experience @ Chefs

casamea.ro

Somelier roman in juriul Norvegiei

comunicat de presa

Lasă un comentariu

16 + sixteen =