Amenajari Exterioare

Consultanta pentru amenajarea unei gradini

Un domeniu mai nou abordat la noi in tara, consultanta pentru amenajarea unei gradini sau pentru intretinerea acesteia, devine un serviciu necesar, care capata din ce in ce mai mult teren printre amatorii de gradinarit sau iubitorii de plante de interior.

Amenajarea si intretinerea spatiului verde de care dispunem nu mai este de mult un moft, este un imperativ util, estetic, dar si functional.

Cum insa multi oameni nu se pricep, apeleaza la specialisti pentru proiectarea gradinii, pentru crearea unui desfasurator de operatiuni in amenajare, sau pentru cum trebuie realizata mentenanta ulterioara. Acest gen de serviciu este o buna solutie pentru gradinile in suprafata mica, pentru care cheltuielile de amenajare impreuna cu o firma specializata, pot fi destul de mari. Serviciul de consultanta poate costa mult mai putin fata de cheltuielile impuse de manopera pentru amenajare percepute de companiile de amenajari. Un consultant poate oferi clientului sau idei de aranjamente, plante potrivite pentru spatiul respectiv, operatiuni necesare legate de pregatirea solului, irigatii, tip de gazon ales, etc.

Proiectarea gradinilor nu inseamna insa, consultanta. Acestea sunt doua servicii diferite. Daca primul presupune realizarea unui plan 2D al gradinii cu aranjamente de plante, arbori, sistem de irigatii, alei, sistem de iluminat, imagini 3D si referat de amenajare, a carui concepere dureaza intre 1-3 saptamani, consultanta se refera la sugestiile, sfaturile pe care un specialist le ofera clientului sau, la una sau mai multe vizite pe care acesta le face in gradina.

Pentru mentenanta, clientii pot fi sfatuiti in legatura cu operatiunile ce trebuiesc facute, ce ingrasaminte sa foloseasca, si cat de des, tratamentele fito-sanitare necesare, cum trebuiesc plantele sau arborii tunsi, cum sa recicleze materialul vegetal.

Consultanta atinge si un alt aspect – problemele pe care unele specii le dezvolta. Fie ca este vorba de daunatori, sau boli, plante care nu se dezvolta corespunzator, gazon care ridica probleme, specialistul va poate oferi solutii pentru eradicarea problemelor, sau pentru imbunatatirea situatiei.

Nu doar gradinile exterioare pot beneficia de aceste servicii, ci si plantele de interior. Stim cu totii ca si la acestea pot aparea o multitudine de probleme, care tin de pozitia in care sunt asezate, ghivece si tip de pamant folosit, conditii de lumina, etc.

Dupa cum vedeti, acest tip de serviciu poate fi foarte util, si in acelasi timp nu unul costisitor, pentru clientii care nu doresc incheierea unui contract lunar de intretinere, sau pentru gradini a caror suprafata nu justifica cheltuieli foarte mari de amenajare.

Mai multe informatii si articole, gasiti accesand site-ul pentru Amenajarea Gradinilor.

 

Related posts

Fiskars Inspiration™ adauga culoare gradinaritului urban

Adina Meyers

Skin Media și Aiper aduc în România revoluția în curățarea piscinelor cu lansarea primilor roboți fără fir de curățat piscina Seagull Pro și Seagull 800B.

Adina Meyers

Gradina inspirata din natura

Adina Meyers