Este clar faptul ca vremea gradinilor cu pitici colorati a apus de mult, cu atat mai mult cu cat tot mai numerosi proprietari isi doresc o casa cu o arhitectura simplista.

In conditiile in care amenajarea peisagistica trebuie sa fie armonizata cu exteriorul si interiorul constructiei, in cazul stilului minimalist se recomanda o gradina amenajata cu linii drepte si plante exotice mari, cu spatii generoase intre ele.

O astfel de amenajare trebuie sa contina jocuri de texturi, lemn-piatra, materiale moderne precum inoxul, dar si cursuri de apa, asa ca este clar inca de la inceput ca proiectul va fi mai costisitor decat unul traditional.

O gradina moderna are nevoie, pe langa plante cu valoare estetica mare, si de un sistem de iluminat arhitectural care sa o puna in valoare pe timpul noptii.

Ea trebuie sa fie completata de terase de mari dimensiuni, care pot fi admirate din interiorul casei prin zonele vitrate de mari.

Un punct central al gradinii il poate reprezenta iazul cu cascada. In gradinile japoneze, apa este un simbol al vietii, reflectand miscarea, dinamismul si creand in acelasi timp o atmosfera relaxanta.

Related posts

O gradina care infloreste si iarna

Adina Meyers

Cum amenajati un living in gradina?

Adina Meyers

5 idei pentru cele mai frumoase curți de la vedetele americane

Adina Meyers