Această casă din Constanţa, situată într-o zonă de locuinţe cu arhitectură veche, beneficiază de două curţi. Proprietarii au acordat multă atenţie amenajării spaţiilor exterioare, nu doar celei interioare.

Dantelăria din fier forjat este prezentă la balustradele balcoanelor şi la modelul gardului şi al porţii. Piatra naturală a fost utilizată atât pentru pavajul din curte, cât şi pentru cel al treptelor de la intrare.

În lipsa unei grădini de dimensiuni mai mari, arhitectul peisagist a valorificat şi spaţiul vertical, prin însufleţirea balcoanelor cu numeroase jardiniere cu flori curgătoare.

Curtea micuţă, amenajată şi întreţinută de o firmă specializată, este plină de flori şi de culoare.

Curtea din spate, deşi foarte micuţă, asigură suficient spaţiu pentru un loc de luat masa în aer liber.

Copacii sunt rari în curtea de mici dimensiuni, doar un mesteacăn pendul fiind acceptat pentru frumuseţea sa aparte.

La fel ca în zona din faţă, şi în curtea din spate, proiectantul grădinii s-a folosit de planul vertical pentru a câştiga mai mult spaţiu. În acest sens, pe zidul care protejează curtea au fost amplasate grătarul, o mică fântână decorativă, lămpile de grădină, dar şi mai multe spaliere cu plante agăţătoare.

Pentru mai multe imagini cu cele două curţi accesează galeria foto.

Material realizat cu sprijinul designerului Maria Dulhan – D. Concept, tel.: 0744.308.887, mariadulhan@yahoo.com, www.dconcept.ro

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

 

 

Related posts

Care sunt avantajele instalării de panouri fotovoltaice în 2023?

Adina Meyers

Gradina amenajata din pasiune

Adina Meyers

Pergola si hamacul – detalii valoroase in gradina

Adina Meyers