Amenajari Exterioare

Vrei sa scapi de buruieni? Atunci aceste sfaturi practice te vor ajuta cu siguranta!

Buruienile din gradina ne pot da serioase batai de cap, mai ales daca ne aflam in situatia in care nu suntem de acord cu pesticidele. Partea buna este ca avem alte solutii la indemana, la fel de eficiente, care insa nu ne vor pune in pericol sanatatea. Despre acestea vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Intr-adevar, unele buruieni sunt sanatoase (iar aici putem da ca exemplu iarba grasa sau iarba porcului), insa nu este intotdeauna cazul. In majoritatea cazurilor buruienile nu vor face altceva decat sa iti „sufoce” gradina si sa ii dea un aer inestetic.

Poate ca nu stiai, insa in bucataria noastra putem gasi solutiile cele mai potrivite pentru a indeparta aceste plante inestetice, marele avantaj fiind reprezentat de faptul ca ele sunt naturale si mai sigure decat pesticidele.

Cu un efect similar pe care il au erbicidele (proprietati oferite de glutenul aflat in compozitia sa), malaiul este un prim ingredient minune care te poate ajuta sa obtii o gradina perfecta, lipsita de plantele inestetice. Tot ce trebuie tu sa faci este sa pui malaiul in zonele in care sunt prezente buruienile, iar acesta isi va face singur treaba. Poti si uita de el.

O alta solutie numai buna pentru a scapa de buruieni o poti obtine amestecand doua cani de otet alb, cu jumatate de cana de sare, la care adaugam putin sapun lichid (de obicei unu-doi stropi). Solutia obtinuta se va agita bine dupa care o vom pulveriza peste buruieni si in zonele in care am mai avut probleme in trecut cu aparitia lor.

Sarea mai poate fi folosita si in amestec cu apa, fara alte ingrediente. Amestecul rezultat il vom pune intr-o sticla si, la fel ca mai sus, vom pulveriza peste buruieni sau solul din jurul acestora.

Nu trebuie sa uitam nici de uleiul de floarea soarelui, ori de cel de rapita. Ambele variante, chiar si daca vorbim de cele mai ieftine, sunt foarte bune in combatarea buruienilor. Asta pentru ca au niste puternice proprietati ierbicide si pesticide. Incearca si vei observa si tu acest lucru, fara niciun risc, deoarece aceste uleiuri sunt biodegradabile.

O alta reteta care cu siguranta te va ajuta sa ai o gradina mai frumoasa si ingrijita este aceasta: amesteca o cana de otet alb cu o cana de gin, una de suc de lamaie si una de apa. Agita bine recipientul astfel incat ingredientele sa se amestece intre ele si sa rezulte solutia pe care tu o vei pulveriza mai apoi direct pe buruieni sau la radacinile acestora.

Toate aceste solutii pe care le-am mentionat in articol te vor ajuta sa scapi de buruieni si sa ai o gradina frumoasa si lipsita de plante inestetice. Trebuie insa sa tii cont ca procesul este unul continuu, asadar buruienile noi care apar trebuie indepartate mereu, chiar din momentul in care incep timid sa rasara. Chiar daca o sa crezi ca o micuta buruiana nu va incurca cu nimic, daca o lasi in pace aceasta se va inmulti prin seminte si atunci iti va fi mult mai greu sa le elimini.

Related posts

O oaza de verdeata pe o fasie de pamant

Adina Meyers

Jardiniere inedite care adauga stil spatiului exterior

Adina Meyers

20 de bai in culori vesele

Adina Meyers