LifeStyle

Castigatori concurs: Ce inseamna pentru tine o viata sanatoasa?

Preocuparea pentru un stil de viata sanatos se reflecta in micile alegeri pe care le faci zi de zi. De exemplu, faptul de a-ti verifica in fiecare dimineata greutatea, inainte de a lua un mic dejun hranitor. Sau faptul de a pregati mancarea la cuptor, in loc sa o prajesti.

Asadar, ce inseamna pentru tine o viata sanatoasa? Este o invitatie deschisa catre voi la detalierea acestui tablou cotidian.

Puteti alege ce vreti sa descrieti, important este sa fie adevarat 🙂 Daca faceti miscare, daca tineti anumite diete, pregatiti retete speciale sau aveti ritualuri de relaxare, vrem sa aflam toate detaliile!

Vom alege dintre experientele voastre personale pe cele mai sanatoase. Conteaza si modul in care povestiti despre asta, nu trebuie sa fie o insiruire seaca de activitati, ok?

Premiile puse in joc sunt urmatoarele:

Locul 1

1 x cuptor Teka HS 710 Black:

– Multifunctional

– Panou frontal email negru, usa cristal negru

– Butoane Pop-up

– 6 programe,

– Functie TURBO

– Timer electronic

– Touch control

– Capacitate neta/bruta: 57/65 litri

– Usa interioara complet din sticla (2 straturi)

– Suporturi cromate cu 1 nivel telescopic

– 5 nivele de gatire

– Sistem de racire "Dymamic cooling fan"

– Sistem de siguranta impotriva accesului copiilor

– Tava adanca din email Crystal clean

– Gratar

– Email Crystal Clean

– Clasa A+

Locul 2

1 x tava pentru cuptor Tefal Easy Grip:

– Manere mari, usor de utilizat

– Fabricata din otel carbon robust, pentru a rezista foarte mult timp

– Suprafata texturata antiaderenta

Locul 3:

3 x cantare Tefal Premiss Flower:

– Platforma din sticla , de mari dimensiuni, usor de curatat

– Afisaj LCD pentru citire rapida

Precizie la fiecare 100 g, pentru un control exact al greutatii

– Pornire/oprire (on/off) automata

– Ultracompact, cu grosime de numai 22 mm

– Sticla cu coloratie alba

Concursul se desfasoara in perioada 20 noiembrie – 3 decembrie 2015. Castigatorii vor fi anuntati pe 4 decembrie.

Update 4.12.2015

Dragii nostri, am reusit sa alegem patru castigatori. Principalele criterii de selectie au fost disponibilitatea participantilor de a povesti despre ei insisi, calitatea povestirilor si relevanta lor in contextul dat. Astfel, cel mai mult ne-au placut urmatoarele povesti:

Locul I

1 x cuptor Teka HS 710 Black merge catre…

Serbanescu Cristian:

Timp de 10 de ani am dus o viata foarte dezordonata. Lucram mult, dormeam putin, fumam cam un pachet de tigari pe zi, beam multa cafea si mancam cand si ce nimeream, mai ales fast-food. La 34 de ani am primit un diagnostic care m-a facut sa ma prabusesc. Cancerul a fost cel mai ingrozitor lucru care mi se putea intampla. Dar, cumva, a fost si cel mai bun lucru. M-a trezit la realitate. Mi-a schimbat brusc si irevocabil prioritatile. Am invins boala gratie norocului de-a o fi depistat relativ devreme si faptului ca eram tanar. Corpul meu a dus batalia cu toate fortele sale.Astazi am 46 de ani si pot spune ca sunt sanatos. Am renuntat la tigari, cafea si fast-food. Mananc multe fibre vegetale si doar carne fiarta de peste. Mananc seminte de chia, de canepa, de in, de dovleac. Folosesc doar ulei extra-virgin, niciodata prajit. Nu mai mananc nimic care contine zahar rafinat din trestie. L-am inlocuit cu mierea si, uneori, in placinte pun zahar bio de cocos. M-am reapucat de sport, fac yoga, tai-chi si jogging, de trei ori pe saptamana, alternativ.In timpul cat am fost bolnav, am recurs si la consiliere psihologica. Am descoperit atunci beneficiile psihoterapiei si continui procesul terapeutic si in ziua de azi. Desi acum il vad doar ca pe un act de igiena emotionala. Cam acestea sunt elementele cuprinse in definitia mea pentru o viata sanatoasa.

Locul II

1 x tava pentru cuptor Tefal Easy Grip merge catre…

Ploesteanu Andrada:

Viata sanatoasa, hmm… Un subiect de care ma preocup zilnic de vreo 3 ani! Inainte sa "descopar" acest stil de viata, nu exageram cu mancarurile nesanatoase, mai degraba cu dulciurile! Si aveam un program foarte dezordonat. Dupa ce m-am angajat, am adoptat varianta simpla de a comanda mancare pentru pranz. Iar de cele mai multe ori era mancare gatita cu prea mult ulei! Job-ul fiind sedentar, cateva kilograme au aparut. Asa ca mi s-a aprins un beculet! Am inceput sa ma informez, am tinut diete care ma infometau sau care ma stresau. Am inceput antrenamente la sala. Insa, acum 3 ani aproximativ, am descoperit conceptul Clean and Lean! Adica sa mananci cat mai aproape de natural si cat mai curat! Asa ca mi-am schimbat total viata! Suna fix ca in reclame, dar asa este! E uimitor ce pot face pregatirea mesei din timp, alegerea alimentelor potrivite, sportul! Asadar, in fiecare dimineata, beau un pahar de apa imediat dupa trezire! Urmeaza micul-dejun! La serviciu merg pe jos! Petrec destul de mult timp la birou, asa ca aici iau prima gustarefruct de obicei si pranzulmereu pregatit acasa, fara comenzi fast-food! Incerc sa merg de cel putin 3 ori la sala pe saptamana sau sa fac alt activitati in aer liber. Asa ca dupa antrenament, urmeaza a doua gustare. Cina este mereu o salata usoara! Si poate un fruct daca nu ma satur.Ma mai rasfat uneori cu ceva dulce, dar facut in casa! Si doar in week-end! Cam asta inseamna pentru mine o viata sanatoasa! Mi-ar placea sa existe o ora de nutritiesport in scoli! Lumea ar fi mai buna daca ar fi mai informata!

Locul III

3 x cantare Tefal Premiss Flower merg catre…

1. Naum Daniela:

O viata sanatoasa poate avea fiecare dintre noi. Nu trebuie sa facem abuzuri si sa ne imunem noua ca trebuie sa fim sanatosi ca sa avem o viata indelungata. Mi-am obisnuit familia sa consume cereale la micul dejun, eu prefer cu lapte dulce, ei prefera cu iaurt. La noi pranzul este litera de lege, mancam toti odata, daca cineva intarzie, il asteptam. Seara mananca fiecare ce vrea, in bucatarie avem un cos din care nu lipsesc fructele, si un bol cu migdale, nuci si caju. Intre mese mai luam o mana din acesti samburi si chiar ne tine de foame. Insa viata sanatoasa nu se rezuma doar la alimentatie. Miscarea este un factor esential in mentinera sanatatii. Avem un stadion in apropiere si cum se lasa seara, eu si fiica mea facem vreo 4 ture de stadion. Dupa masa de pranz, mergem la plimbare cu prietenele din cartier, clubul pensionarelor, cum il numim noi. Atitudinea pozitiva alunga stresul, iar eu asta fac, ii incurajez pe toti care au probleme, si cu Dumnezeu inainte! Multumesc pentru concurs.

2. Alexiu Geta

Eu incerc sa am o viata cat mai sanatoasa atat din punct de vedere al alimentatiei, cat si al miscarii. Am ales sa parcurg mare parte din drumul catre si de la serviciu, pe jos. Ma incarc cu multa energie si am intotdeauna un tonus bun. Vara merg aproape zilnic cu rolele, iar in anotimpul rece patinez. In ceea ce priveste alimentatia incerc sa fie cat mai echilibrata, dar legumele si pestele detin ponderea. Fac aprovizionarea de la tara, desi recunosc ca uneori nu e usor deloc. Gatesc totul in casa, chiar si painea pentru care urmez reteta traditionala a bunicii. Ma bucur ca am reusit sa-mi cresc copilul in acest mod. Aceasta este in mare modul nostru de viata sanatos, cred eu!”

3. Bizadea Camelia

O viata sanatoasa este o viata sanatoasa, atat fizic cat si spiritual. Slabi sau grasi trebuie sa avem grija de sanatatea noastra, nu o sa insiruiesc aici ce am citit prin carti, va zic ce fac eu sa am cat de cat o viata sanatoasa. Ies zilnic afara la plimbare cate doua ore, consum printre altele zilnic un mar, nu mananc dupa ora 7 seara. Socializez cu lumea, imi place sa ma implic in activitatile asociatiei de locatari, in felul acesta nu exista nici stres.Cand e vreme urata, citesc o carte sau incerc sa imi fac cate o reteta proprie, din fel si fel de legume. In primul rand nu las problemele sa ma acapareze, incerc sa le rezolv pe cat posibil.Vorbesc cu copiii despre ziua care a trecut si facem planuri pentru ziua de maine.

 

 

 

 

Related posts

Cum să vă protejaţi proprietatea de la distanţă

Adina Meyers

Policolor lanseaza vopseaua lavabila cu miros de caramel

Adina Meyers

Fii frumoasă indiferent de vârstă!

Adina Meyers