Image default
LifeStyle

Concert Alexandru Tomescu si Horia Mihail la MNAR

Violonistul Alexandru Tomescu si pianistul Horia Mihail concerteaza vineri, 9 octombrie, orele 19.00, la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei. Intrarea libera.

In program: Enescu – Balada, Bartok – 6 dansuri romanesti, Stravinski – Suita Italiana si Ravel – Sonata.

Recitalul este organizat in completarea expozitiei Ipostaze ale modernismului – pictura in Bulgaria, Grecia, Romania, 1910-1940, in dorinta de a oferi publicului o imagine cat mai cuprinzatoare a modernismului, in toate manifestarile sale artistice. Concertul este insotit de proiectii video ale lucrarilor prezente in expozitie, selectate de interpreti pentru a realiza un dialog intre muzica si pictura.

Cu o cariera impresionanta, ce se intinde pe 4 continente si in peste 30 de tari, Alexandru Tomescu este liderul tinerei generatii de violonisti romani si una dintre cele mai charismatice prezente artistice.

Tanarul artist foloseste in concerte celebra vioara Stradivarius Elder-Voicu din 1702, instrument de o inestimabila valoare, ce face parte din Patrimoniul National al Romaniei.

Alexandru Tomescu si pianistul Horia Mihail au inceput in 2007 o serie de turnee nationale cu scopul de a populariza muzica clasica. In ultimul an artistii au adaugat demersului lor cultural si o campanie sociala: strangerea de fonduri in scopuri caritabile.

 

Vineri, 9 octombrie 2009, orele 19.00

Sala Auditorium a MNAR, Strada Stirbei Voda 1-3

Intrare libera in limita locurilor disponibile.

Rezervari la tel 021 314 81 19 sau prin e-mail la [email protected]

Articole similare

Rockul e pentru totdeauna – Scorpions, pe 12 iunie 2018 la București, în cadrul Crazy World Tour

comunicat de presa

Reciclează pentru un mediu de viață sănătos!

comunicat de presa

Două categorii de bilete la concertul Scorpions din 12 iunie de la București sunt epuizate

comunicat de presa

Lasă un comentariu

3 + eleven =