LifeStyle

Bucura-te de liniste

Poluarea fonica, un rau non-necesar al lumii moderne

Secolul al XXI-lea nu aduce numai tehnologie de ultima ora, inovatie si dezvoltare pe plan economic. Mediul nostru fonic s-a schimbat foarte mult in decursul ultimilor 50 de ani – mai multe avioane in aer, mai multe masini pe drum si echipament tehnic de ultima ora in casa. Magazinele, restaurantele si chiar locuri precum cabinetele stomatologice difuzeaza muzica in fundal. Este posibil ca telefoanele mobile sa ne fi revolutionat viata insa de asemenea au contribuit la cresterea nivelului de zgomot. Expunerea indelungata la zgomot poate avea un efect negativ asupra sanatatii persoanelor. De exemplu, cei care locuiesc in apropierea unui aeroport au sanse duble sa sufere de tensiune in comparatie cu locuitorii cartierelor linistite.

In plus problema zgomotului este adeseori subiectiva. Concertul formatiei preferate ar putea fi cosmarul vecinilor nostri.  Multe persoane stiu ce inseamna numarul decibelilor dar nu sunt constienti de cum se raporteaza acestea fata de aparatele electrocasnice. Si mai putini realizeaza ca simpla modificare cu 3 decibeli a nivelului de zgomot il poate injumatati sau dubla. De exemplu sunetul tocurilor pe parchet sau pe podeaua de lemn poate atinge 35 decibeli in timp ce MP3 player-ul sau sunetul telefonului mobil pot atinge intre 100 si 105 decibeli. Expunerea indelungata la orice fel de sunet, mai mare de 85 decibeli, poate afecta iremediabil auzul unei persoane.

Solutia AEG by Electrolux

De aceea specialistii in sunet de la AEG by Electrolux au creat Silent Kitchen si Silent Laundry, cea mai silentioasa bucatarie, masina de spalat rufe si uscator, pentru a combate nivelul ridicat al decibelilor ce ne afecteaza caminul. Astfel atunci cand ajungi acasa nu vei fi nevoit sa asculti huruitul frigiderului, vajaiala hotei sau centrifugarile masinii de spalat rufe.

„Orice zgomot mai mare de 35 de decibeli poate fi deranjant, in special pentru persoanele care au auzul fin si sunt sensibile la sunete. Poluarea fonica afecteaza multi oameni. Scopul nostru este sa ajutam consumatorii sa obtina un mediu calm in casele lor” afirma Carmen Georgescu, Marketing & Communication Manager Electrolux Romania. „ Lumea din exterior este indeajuns de zgomotoasa astfel incat atunci cand ajungi acasa si inchizi usa nu ar trebui sa fii deranjat de zgomotul aparatelor electrocasnice. Acestea ar trebui sa functioneze perfetc, dar nu si sa deranjeze prin zgomotul pe care-l produc.”

Silent Kitchen si Silent Laundry ofera ce-i mai bun din ambele lumi – tehnologie de ultima ora, silentiozitate si rezultate de exceptie.  Silent Kitchen are un design elegant, ergonomic si simplu care combina armonios materialele si functiile clar definite si usor de intrebuintat, astfel incat se integreaza in bucatarie atat prin forma cat si prin functii. De asemenea masina de spalat rufe Lavamat si uscatorul Lavatherm formeaza echipa ideala pentru spalarea si uscarea rufelor in liniste totala.

Produsele AEG au fost proiectate special pentru a combate nivelul decibelilor care ne afecteaza caminul zi de zi dar si pentru a oferi confort si performanta maxima. Cercetatorii AEG au observat ca recent oamenii au inceput sa mute scena sociala in propria casa, bucataria devenind centrul acesteia. Astfel, gazdele isi doresc sa poata interactiona in voie cu musafirii, fara a fi intrerupti de zgomotul neplacut al vreunui aparat electrocasnic.

AEG by Electrolux, partener oficial al Regattei Romania, 2-3 octombrie

AEG si-a dezvoltat profiul tehnologic devenind un trademark al produselor inovative, punctul de referinta pentru standardele de calitate si un brand premium. Nu este deci nicio surpriza faptul ca targetul AEG este reprezentat de clientii cu venituri peste medie si hobby-uri exclusiviste.

Anul acesta AEG by Electrolux Romania a decis sa sponsorizeze  echipajul de yachting condus de Lucian Mindruta. De asemenea AEG by Electrolux Romania este si partenerul oficial al Regattei Romania (2-3 octombrie), fiind prezent la toate momentele importante ale Regattei, de la Skippers Briefing si competitia propriu-zisa, pana la festivitatea de inmanare a premiilor si petrecerea ce a urmat.

Pentru a se asigura ca produsele si brandul AEG obtin o vizibilitate maxima, s-a optat pentru expunerea lor pe durata desfasurarii Regattei in locul de intalnire al participantior – Taverna Piratilor.

“AEG by Electrolux este un brand premium astfel incat asocierea cu yachtingul din Romania s-a pliat perfect pe valorile brandului – Perfekt in Form un Funktion. Ne bucuram ca am putut sustine echipajul lui Lucian Mindruta la aceasta Regatta si de altfel  lungul intregului sezon de competitii de yachting ” afirma Carmen Georgescu, Marketing & Communication Manager, Electrolux Romania.

AEG by Electrolux nu este la primul proiect de acest gen: in 2008 brandul s-a asociat cu Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, prin sponsorizarea galei festivalului – care a avut loc la sala Auditorium a Muzeului National de Arta din Romania. Peste 400 de invitati s-au delectat pe 11 noiembrie 2008 cu un concert sustinut de tinerele talente ale muzicii de camera din Romania.

Related posts

Mobelle Antiques – cel mai nou concept store dedicat iubitorilor de Vintage and Flea Market

Adina Meyers

3 site-uri utile pentru cei care plănuiesc să cumpere un apartament

Adina Meyers

Cum să ai grijă de bateria mașinii tale în timpul iernii

Adina Meyers