Cand vorbim despre conace, ne ducem cu gandul la vremuri demult apuse. Ne imaginam o locuinta veche, scorojita, cu un aer distinct, care a apartinut unor familii boieresti. Ei bine, termenul a fost reinventat si am descoperit pe malul lacului Mogosoaia un conac modern.

Manoir du Lac (Conacul lacului) a fost finalizat in 2009 si se doreste o casa primitoare, eleganta si in acelasi timp construita cu mare grija pentru mediul inconjurator.

Constructorii si-au dat tot interesul pentru a crea o locuinta deosebita din toate punctele de vedere, una care sa sfideze timpul si care – desi pare desprinsa din filele unei carti de povesti – sa fie perfect ancorata in cotidian.

Totul a inceput in 2001, cand doi parteneri de afaceri, dr. Andrei Stoicescu si contele Tibor Kalnoky, au achizitionat un teren de peste 1.300 mp in Mogosoaia.

"Dupa cum bine se stie, Mogosoaia este un loc vestit din punct de vedere istoric si cultural. Aici au trait familii cu renume, ca Stirbey sau Bibescu. Asadar, ne-am gandit ca intr-un astfel de loc nu se poate ridica o casa la intamplare, ci trebuie sa fie una care sa se incadreze specificului zonei. Nu putea fi decat o casa eleganta, frumoasa si la interior, si la exterior. Ne-am gandit sa semene cu un conac si, totodata, sa fie o casa moderna. Prin construirea ei am vrut sa redam valoare locului. Am ridicat doua locuinte cuplate pe care dorim sa le vindem unor persoane care iubesc frumosul, eleganta si care doresc sa poata evada aici”, explica proprietarii.

Sursa foto: http://manoirdulac.eu/

Related posts

„Aceasta casa ni s-a potrivit perfect”

Adina Meyers

Casă cu farmec în Braşov

Oana Voicu

Decor în culori vesele, pentru vitalitate și optimism

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe