LifeStyle

Clinica CMU – un spatiu in care uiti ca esti la doctor

Mai intai pentru ca era primul proiect de acest gen, si apoi datorita functionalitatii specifice acestor spatii care conditionau destul de mult amenajarea.

„Clinica a fost prima mea lucrare pentru CMU. Proprietarii lantului de centre medicale au dorit sa ma ocup de ambientarea acestor spatii dupa ce ne-am cunoscut la inaugurarea unei alte lucrari ale mele. Initial a fost destul de greu, deoarece beneficiarii au apelat destul de tarziu la mine, dupa ce o parte din finisaje erau deja montate. Astfel, pornind de la niste lucrari deja existente, am incercat sa obtin un rezultat optim, compensand cu anumite detalii si idei care sa le neutralizeze pe cele existente. 

Am dorit sa aduc o atmosfera optimista, proaspata, chiar glamour, plecand de la o tema vegetala (copacul vietii), si extinzand apoi spre universul floral. Am obtinut acest lucru folosind o solutie contemporana, si anume stikerele de perete, care au un efect grafic si decorativ foarte puternic. In plus, aceasta tema a „copacului vietii” s-a asociat perfect cu filozofia de viata a proprietarilor CMU, care sunt de credinta Bahá’i. O doleanta importanta a acestora a fost chiar inserarea in decor a unor citate din credinta Bahá’i.

Cladirea cu cinci niveluri adaposteste la parter si la primul etaj cate o zona de receptie si mai multe cabinete medicale, la etajul al doilea un spatiu deschis de birouri si sali de conferinta, iar la ultimul nivel o zona de lobby, o sala mare de conferinta si o camera de meditatie.

Cromatic, am vrut sa sugerez puritate, curatenie si prospetime, prin folosirea culorii alb, iar prin contrapunere am venit cu niste nuante din gama de rosu, fucsia, violet – culori vesele si optimiste, ce reflecta si zona de glamour de care aminteam mai devreme. In plus, argintiul mat apare mereu in cromatica ca un detaliu pretios.

Cate un accent de negru, contrastul maxim pentru alb, puncteaza si echilibreaza culorile.
Mobilierul am dorit sa fie dual: sa sustina conceptia de mobilier de design de top, genul de mobilier pe care nu te astepti sa-l gasesti intr-un astfel de loc, dar totodata este un mobilier rezistent, comandat special pentru aceasta functiune. Gasim mobilier coordonat cu tema stickerelor – fotolii de la Artifort, inspirate din lumea plantelor, si canapea de la Frigetto. Receptiile de la Essedra, albe, imaculate, cu suprafete netede ca niste obiecte sculpturale, au fost cel mai dificil de gasit.” a declara designerul Erna Berger Moise

Related posts

PREMIU INTERNATIONAL: Ansamblu Perla Residence II a castigat cinci stele la categoria Best Development Multiple Units

Adina Meyers

Cozonacul lui Scarlatescu – dulcele ideal pentru masa de Paste!

Adina Meyers

tIMOn: Case din structura metalica in forma de navete spatiale si vila pasiva cu consum de energie redus cu pana la 90%

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe