Echipamente si materiale de constructii Practic

Cinci semne că lanțul de la drujba Stihl este tocit

O drujbă Stihl poate să funcționeze la capacitate maximă de tăiere doar cu un lanț bine ascuțit. Producătorul de drujbe Stihl a explicat, într-un ghid, cum să recunoști semnele unui lanț tocit.

Chiar și cel mai bun lanț de drujbă Stihl își va pierde din ascuțime de-a lungul timpului. Drept rezultat, munca devine mai dificilă, iar drujba Stihl este din ce în ce mai vulnerabilă la uzare.

Ar trebui să fii atent la următoarele semne că drujba Stihl are un lanț uzat:

  • Drujba Stihl nu se mai trage în lemn. Trebuie să fie forțată spre lemn pentru a tăia, prin aplicarea presiunii pe unitatea motorului.
  • În timp ce realizezi o tăietură încrucișată sau o tăietură verticală, druja Stihl creează rumeguș fin în loc de bucăți grosiere de lemn.
  • Se acumulează fum chiar dacă lubricarea lanțului funcționează perfect și chiar dacă tensiunea în lanț este corectă.
  • Drujba Stihl se deplasează sau anulecă într-o anumită direcție, ceea ce cauzează o tăietură strâmbă. Acesta este un semn al dinților tociți pe o parte a lanțului sau chiar o lungime inegală de tăiere a dinților.
  • Drujba Stihl zornăie sau sare în timpul tăierii. Este dificil să obții o poziționare precisă.

Dacă observi aceste semne în timp ce lucrezi cu drujba Stihl pe care o deții, este momentul să o ascuți sau poate să înlocuiești lanțul.

Folosirea marcajelor ca ajutoare la ascuțirea lanțului

Fiecare drujbă Stihl are așa numitele marcaje de service și de uzură. Respectiv:

Marcaj pentru unghiul de tăiere corect de pe placa superioară și pentru lungimea minimă a dinților de tăiere. Lanțul drujbei trebuie înlocuit dacă acest marcaj este atins în timpul ascuțirii.

Marcaj pentru unghiul corect de pe placa laterală și lungimea minimă a dinților de tăiere.

Marcaj pentru unghiul corect al ecartamentului de adâncime și uzură. Resetarea contorului de adâncime trebuie să funcționeze paralel cu acest marcaj.

Verificați uzura fețelor dinților. Uzura constantă paralelă cu marcajul indică o uzură normală a lanțului.

Ce să mai iei în considerare

Totodată, dacă vrei ca drujba Stihl pe care o deții să ofere cele mai bune performanțe de tăiere de fiecare dată și să se bucure și de o viață lungă, ar trebui să te asiguri că faci mai multe lucruri cheie, respectiv:

Curăță regulat proeminența pinionului, orificiul de intrare a uleiului, canelura barei și aripioarele de răcire.

Rotește bara de ghidare și îndepărtează așchiile din bara de ghidare (dacă este necesar) după fiecare schimbare sau ascuțire a lanțului.

Verifică tensiunea lanțului pe lanțurile noi după ce le-ai montat și nu pune niciodată în funcțiune o drijbă Stihl fără a-i unge lanțul!

Important! Poartă întotdeauna mănuși de protecție atunci când lucrezi cu o drujbă Stihl sau cu un lanț sau cu alt dispozitiv de tăiere. Dinții drujbei sunt ascuțiți și pot provoca răni.

Amintește-ți că doar cei care înțeleg cum funcționează drujba Stihl pe care o dețin și cei care au grijă să o întrețină și să o îngrijească de-a lungul timpului o pot folosi cel mai bine.

Related posts

Amenajări pentru sezonul rece

Adina Meyers

Cladiri cu consum de energie aproape de zero construite cu BCA

Adina Meyers

Decorul pereților din baie: tu pentru ce optezi?

Adina Meyers