Amenajari apartamente Amenajari Interioare LifeStyle

Casa modernă cu accente clasice

Proiectul de amenajare al căminului ar trebui să fie cel mai drag, dat fiind că aici definiți liniștea, aici vă regăsiți, aici este armonia și echilibrul din viața voastră. De acasă aveți inspirație, tihnă, energie și vibrația necesară pentru fiecare zi. În numele acestor nevoi, amenajarea va avea în vedere stilul preferat. Cele fusion sunt la mare căutare, combinații de stiluri ce se regăsesc într-o armonie de culoare și formă.

Spre exemplu, când ne gândim la stilul clasic ne vin în minte piesele de mobilier din lemn masiv, robuste, impunătoare, lucrate cu detalii aurii. Sunt atât de pretențioase încât necesită spațiu generos și nu le vedem prea potrivite a fi integrate într-un apartament modest. Asta înseamnă totuși o limitare pentru cei care adoră stilul clasic. Cum arată însă casa modernă cu accente clasice?

Magazinele de profil ne oferă suficientă inspirație pentru a crea o amenajare perfectă, originală. În colectia Clasic de la Decodepot spre exemplu, iubitorii de stil clasic își pot găsi cu mai mare ușurință piese de decor potrivite în casele moderne.

Stilul clasic – definiții generale

Marele avantaj al acestui stil se referă la faptul că este atemporal și deci potrivit oricărui interior. Definiția sa înseamnă un amestec de bun gust, seriozitate și confort. Dar mai presus de toate putem spune că stilul clasic înseamnă negreșit eleganţă și rafinament.

Piesele de mobilier reprezentative ale stilului clasic sunt realizate din lemn de mesteacăn, mahon sau vișin, din stejar sau nuc. Au de obicei culori închise. Scaune tapițate, ornamente deosebite, opulente și combinația de linii curbate cu cele drepte ies în evidență.

Vor fi folosite culorile calde sau neutre. Sunt preferate albul, bejul, auriul, cărămiziul sau galbenul în toate variațiile sale. Acestea aduc lumină în încăperi, creează un cadru primitor totodată. Specialiștii spun că sunt preferate două tonuri, dintre care una dominantă și a doua cea care creează echilibrul cromatic.

Inspirație de la DecoDepot

DecoDepot, magazin cu decorațiuni variate pentru orice tip de spațiu, propune în categoria Clasic tonuri de alb, bej, gri sau albastru plăcut. Fotoliile în stil clasic sau scaunele, tapițate pot contura zona de relaxare sau de lectură.

Diverse accesorii, decorațiuni ceramice pot trona în jur, acompaniate de rame foto din lemn. Pentru a continua cu acest aspect antichizat, o ramă pentru oglinda din living sau din hol poate fi un element clasic de asemenea.

Pentru cei care dispun de terasă sau gradină şi aici pot trona elemente clasice: ghivece tip pocal, cu aspect antichizat unde pot trona florile sau măsuţele din lemn de la DecoDepot.

Casa modernă cu accente clasice poate include mult cristal, inclusiv în prezența bolului pentru servit dulciuri. Un mod mai soft de a aduce în decorul casei un accent clasic este prezența unor perne de decor, cu o husă model vintage. Lumânările handmade, măsuța din lemn alb sunt alte câteva piese cu care poate fi completat un astfel de decor.

Idei sunt foarte multe. Atenție însă, nu aglomerati spațiul. Ideea este de a vă delecta cu piese de decor și mobilier clasic, fără a simți că locul este prea încărcat. Soluţii practice în acest sens constituie setul de măsuțe din lemn, de la mărime mare la mică, ce pot fi păstrate, depozitate suprapus. Mizaţi de asemenea pe piese ce pot fi puse pe perete, pentru a lăsa spațiile cât mai aerisite, iar aici de interes vor fi tablourile, oglinzile înrămate sau ceasurile cu aspect antic.

 

Related posts

Salata de primavara cu sos de leurda

Adina Meyers

Vrei sa schimbi aspectul locuintei tale? Ce parere ai despre utilizarea tapetului?

Adina Meyers

Expozitia micilor artisti

Adina Meyers