Practic

Hidrofor electronic cu inverter pentru alimentarea cu apa constanta

Un hidrofor electronic cu inverter a fost dezvoltat in principal pentru alimentarea cu apa sub presiune, cresterea ciclului si presiunii apei demineralizate, cu sisteme de purificare, pentru alimentarea cu apa in cladiri inalte, case de la tara, cabane, cladiri industriale etc. Dificultatile asociate cu livrarea apei in casa sunt bine cunoscute locuitorilor din satele suburbane mici, in care nu a fost implementata alimentarea cu apa centralizata. Astazi, inginerii, pentru a realiza visul locuitorilor de la sate,  au dezvoltat un hidrofor electronic cu inverter, care este o statie de pompare automata, compacta cu inverter integrat, care este dotat cu un motor electric, plus cateva dispozitive care fac posibila functionarea acestei pompe cat mai independent de participarea umana. Un hidrofor electronic cu inverter este dotat cu pompa, rezervor 0,5 litri, senzor de presiune, clapeta de sens.

 

Nivelul de presiune constanta necesara in retea

Ca orice echipament de pompare, un hidrofor electronic cu inverter este caracterizat, in primul rand, de parametrii tehnici, dintre care principalul este presiunea si debitul (alimentare). Debitul maxim al statiei de pompare ar trebui sa fie aproximativ egal cu debitul de apa la deschiderea tuturor robinetelor de apa. Presiunea statiei asigura furnizarea de apa de la suprafata sursei in toate punctele de alimentare a retelei, calculand suma celor trei componente. Prima componenta este distanta verticala de la suprafata apei din sursa, pana la cel mai inalt punct al retelei de alimentare cu apa din casa. Al doilea este valoarea de presiune constanta de lucru necesara in retea, care ar trebui sa fie de cel putin 2 bari. Si al treilea lucru care trebuie luat in considerare, este pierderea de presiune in toate sectiunile de alimentare cu apa, care depind de lungimea si ramificarea acesteia si de materialul conductelor.

 

Fluctuatie debit apa in functie de consum

Consumul de apa in multe structuri variaza semnificativ in timpul zilei. Pentru a satisface nevoia de curgere a apei la robinetele principale si pentru a satisface nevoia de debit apa minim, fara a irosi energie inutila, se folosesc instalatii de pompare cu mai multe pompe (statii de pompare rapel), in care pompele sunt pornite si oprite in functie de nivelul de fluctuatie debit apa. Producatorii de echipamente de pompare, ofera o selectie larga de statii de pompare cu o mare varietate de caracteristici.

 

Hidrofor Intelligent Box ICP106F

Un astfel de dispozitiv este un hidrofor electronic cu inverter Intelligent Box ICP106F. Dispozitivul compact este dotat cu un rezervor de 0,5 litri, un consum de energie electrica de 60%, in conditii de operare cu apa fara solide, cu moduri de functionare  tensiune constanta si presiune constanta, tensiune constanta si presiune ajustabila 1 – 3 bari si o presiune constanta de 4.2 bari.

Variator pentru reglarea frecventei motorului pompei submersibile

Eficienta reglarii frecventei motorului pompei submersibile depinde in practica de o serie de conditii de limitare:

  • Lungimea cablului care conecteaza un variator de frecventa cu motorul electric al pompei submersibile;
  • Rata debitului de fluid de-a lungul suprafetei radiatorului motorului electric cu pompa submersibila trebuie sa fie de cel putin 40-50 cm / s.
  • Viteza de rotatie minima admisa a arborelui motorului nu trebuie sa fie stabilita sub 1800 rpm (30 Hz), ceea ce permite asigurarea conditiilor minime de lubrifiere pentru rulmentii motorului electric al pompei submersibile si eliminarea riscului de frecare „semi-uscata”;

Scaderea productivitatii nominale a pompei cu mai mult de 10-15% in timp ce mentinerea presiunii statice este inef

Related posts

LEROY MERLIN demarează campania de reutilizare a brazilor de Crăciun

Adina Meyers

Masuri de protectie a mediului prin reciclare

Adina Meyers

Brico Dépôt începe toamna cu prețuri la roșu

Adina Meyers