In conformitate cu directiva UE pentru performanta energetica a cladirilor (EPBD), incepand cu anul 2020, cladirile cu consum minim de energie (nearly zero energy buildings) vor deveni o regula pentru noile constructii din Europa. Zidaria BCA este alegerea normala pentru a indeplini simplu si rapid aceasta provocare. Structura poroasa a betonului celular autoclavizat ii ofera o eficienta energetica mult mai ridicata fata de produsele din beton sau caramida.

Consumul foarte scazut de energie sau aproape de zero ar trebui sa fie acoperit intr-o masura foarte importanta din surse de energie regenerabile, inclusiv din surse de energie regenerabila produsa la fata locului cat si in apropiere.

Puncte-cheie importante pentru a proiecta cladiri cu consum minim de energie (nZEB)

a) reducerea pierderilor de energie

• Forma compacta a cladirii pentru a reduce suprafata

• izolarea perfecta a fatadei cladirilor

• reducerea puntilor termice

• etanseitate

• ventilatie controlata (schimbator de caldura pentru a recupera energia din aerul ventilat)

 b) optimizarea captarii energiei solare

• optimizarea orientarii cladirilor, cu deschideri mari la sud si minime la nord

• umbrire pentru a preveni supraincalzirea de vara

c) utilizarea surselor regenerabile de energie, cum ar fi pompele de caldura, energia solara si panouri fotovoltaice.

Solutii de constructii cu BCA Motivul pentru care utilizarea BCA –ului a crescut continuu in ultimele decenii in mod semnificativ este dat de caracteristicile acestuia, BCA-ul fiind un produs ideal pentru realizarea de constructii eficiente energetic. Datorita capacitatilor termoizolatoare ale BCA-ului, cladirile construite cu acest material vor beneficia la interior de o atmosfera optima cu temperatura constanta, fiind calduroase in timpul iernii si racoroase in timpul verii, reducând astfel nevoia de incalzire si racire. Folosind produsele BCA nu mai este nevoie de aplicarea unui sistem termoizolator suplimentar, in acelasi timp respectându-se cerintele de izolare impuse in UE.Vezi aici toate avantajele BCA!

Puntile termice liniare BCA este un material de constructie izotrop avand aceleasi caracteristici in orice directie spatiala asigurand pierderi de energie scazute la colturile si imbinarile (poduri termice) cladirilor. In cladirile cu coeficient de transfer termic redus , puntile termice duc la un transfer termic ridicat. BCA ofera o solutie la aceasta problema de design prin furnizarea de solutii dezvoltate pentru a reduce pierderile de caldura, inclusiv produse speciale pentru constructii, cum ar fi buiandrugi din BCA si dale, care reduc si mai mult pierderile termice.Utilizarea mortarul pentru rosturi subtiri (T), un mortar performant, predozat si cu o reteta constanta, este esential in proiectare cu scopul asigurarii unei rezistente si aderente crescute a zidariei in etapa de executie, beneficiile conexe fiind in egala masura importante: diminuarea puntilor termice si reducerea costurilor de executie.

Etanseitate Etanseitatea devine, de asemenea, un factor-cheie in echilibrul general in pierderile de caldura. BCA poate fi folosit cu un mare avantaj, prin insasi etanseitatea acestuia; constructiile nu au nevoie de aditivi, cum ar fi folii sau alte materiale produse in mod artificial, care sunt utilizate pentru a garanta etanseitate. In plus, climatul aerului interior este sanatos fara dezvoltarea mucegaiului si cu un control bun al umiditatii. Masuratorile au dovedit ca pot fi obtinute rate de infiltrare scazute. Acest lucru explica de ce constructiile solide se pot compara cu constructii de cadre usoare realizate din BCA. Capacitatea BCA de a mentine umiditatea din camera conduce la un mediu intern confortabil si sanatos.

Masa termica Constructiile cu BCA duc la o reducere de supraincalzire de masa termica si capacitatea de a retine caldura in timpul perioadelor calde si de eliberarea caldurii in timpul perioadei reci. Proprietatile bune de depozitare a caldurii duc la un climat echilibrat in camera si ofera o conditie esentiala pentru confortul locuitorilor. BCA are o conductivitate termica scazuta cat si o capacitate de stocare de caldura inerenta. In timpul verii, temperatura camerei in cladiri construite cu BCA este in medie cu 3-5 °C mai mica decât in constructii usoare. Sarcina de racire in cladirile construite cu BCA este practic redusa si datorita rapotului optim dintre conductivitatea termica scazuta si capacitate mare de stocare a caldurii cu 10-15%. Mai multe detalii gasiti accesand www.probca.ro

PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania reuneste principalele companii producatoare de BCA si alte materiale de constructii, in prezent din organizatie facand parte Celco, Macon, Elpreco, Soceram, Somaco Grup Prefabricate, Xella RO, precum si compania producatoare de pasta de aluminiu, Alba Aluminiu. PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA este membra a Asociatiei Europene a Producatorilor de BCA – EAACA.

 

 

 

 

Related posts

Cum innoim un spatiu vechi

Adina Meyers

3 lucruri esentiale pe care sa le urmaresti atunci cand vrei un credit

Adina Meyers

Top 5 unelte pe care orice gospodar trebuie sa le aibă în curte

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe