Am ales mai intai cadrul pentru masa noastra in stil toscan: o podgorie aproape in parg, de langa malul marii. Mobilierul simplu, din lemn masiv baituit, era exact ce aveam nevoie. Ne ramanea doar sa compunem aranjamentul de masa, o etapa deosebit de importanta pentru surprinderea atmosferei dorite.

Frumusetea stilului toscan se regaseste mai ales in culorile vii, pline de viata, pe care mesterii le folosesc la decorarea obiectelor. Galbenul soarelui si al granelor, verdele ierbii si al vitei-de-vie, movul levanticii, toate le descoperim in picturile care infrumuseteaza vesela, obiectele de decor si chiar mobilierul. Materialele folosite sunt cu precadere naturale: in si bumbac pentru fete de mese si stergare, ceramica arsa pentru vase etc.

Designul pieselor de vesela este specific obiectelor populare pe care mesterii olari le realizeaza manual: o usoara neregularitate a formelor, materiale lipsite de delicatete dar trainice si, nu in ultimul rand, desene naive inspirate din natura si din viata satului.

Scena este acum gata; farfuriile asteapta bucatele, iar paharele sa fie umplute cu must. Dupa lasarea serii vom zabovi la lumina lumanarilor de ceara si vom depana povesti.

 

Related posts

5 sfaturi de care sa tii cont atunci cand iti amenajezi bucataria

Adina Meyers

Stilul scandinav în living

Adina Meyers

5 cabine de dus cu usi batante pe care le poti comanda online!

Adina Meyers