Amenajare living Practic

Cina in stil toscan

Am ales mai intai cadrul pentru masa noastra in stil toscan: o podgorie aproape in parg, de langa malul marii. Mobilierul simplu, din lemn masiv baituit, era exact ce aveam nevoie. Ne ramanea doar sa compunem aranjamentul de masa, o etapa deosebit de importanta pentru surprinderea atmosferei dorite.

Frumusetea stilului toscan se regaseste mai ales in culorile vii, pline de viata, pe care mesterii le folosesc la decorarea obiectelor. Galbenul soarelui si al granelor, verdele ierbii si al vitei-de-vie, movul levanticii, toate le descoperim in picturile care infrumuseteaza vesela, obiectele de decor si chiar mobilierul. Materialele folosite sunt cu precadere naturale: in si bumbac pentru fete de mese si stergare, ceramica arsa pentru vase etc.

Designul pieselor de vesela este specific obiectelor populare pe care mesterii olari le realizeaza manual: o usoara neregularitate a formelor, materiale lipsite de delicatete dar trainice si, nu in ultimul rand, desene naive inspirate din natura si din viata satului.

Scena este acum gata; farfuriile asteapta bucatele, iar paharele sa fie umplute cu must. Dupa lasarea serii vom zabovi la lumina lumanarilor de ceara si vom depana povesti.

 

Related posts

Arta organizării – cum să depozitezi inteligent în baie

Adina Meyers

Cum să scapi de buruieni fără să folosești chimicale

Adina Meyers

Camere auto DVR, confort și securitate: motive pentru achiziționare

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe