Micut, dar amenajat cochet, in stil clasic, apartamentul cu doua camere situat la ultimul etaj al imobilului are ca element principal de atractie peretele exterior din sticla, construit sub forma unei sere.

Apartamentul nou, localizat in zona Tei, vizavi de Parcul Circului, apartine celui care a construit imobilul, si anume proprietarului grupului de firme Omnitech, importator si distribuitor de materiale pentru amenajari interioare si mobilier de casa si birou Berloni. De la inceput, proprietarul blocului, construit in 2004, s-a gandit sa pastreze unul dintre apartamente ca investitie, si pentru ca i-a placut foarte mult cel de la ultimul nivel, cu vedere asupra parcului, l-a oprit pe acesta. Ceea ce face aceasta locuinta deosebita, este arhitectura sa atipica, in care, pentru a exploata la maximum privelistea de la inaltime asupra zonei verzi, cel care a proiectat spatiul a realizat o suprafata vitrata foarte mare, extinsa ca o cupola spre zona tavanului. A rezultat astfel un apartament foarte luminos care, datorita spatiului „deschis” catre exterior, pare mai mare decat este in realitate.

Locuinta are o suprafata de 75 mp, cu aproape 90 mp de terasa. Peretele din sticla si micuta gradina interioara au fost create ca o continuare in interior a perspectivei pe care o are apartamentul spre Parcul Circului.

Stilul clasic este pe gustul proprietarilor, mari iubitori si colectionari de obiecte de arta.

Locuinta amenajata cu mult suflet, chiar de acestia, se remarca printr-un stil clasic, cald, dar pentru care s-au folosit materiale moderne de cea mai buna calitate: placari ceramice Marazzi, piatra naturala, parchet din lemn masiv, obiecte sanitare Hatria etc.

Cromatica interiorului este una naturala, pe tonuri de pamant, lemn si nisip, in acord cu peisajul exterior ce se schimba odata cu fiecare anotimp. Deoarece un fundal alb ar fi devenit prea stralucitor sub actiunea directa a luminii, proprietarii au ales pentru pereti o nuanta de galben pai, care incalzeste si indulceste amenajarea.

Mobilierul Berloni a fost gandit si proiectat pentru spatiul respectiv. Obiectele de decor au fost si ele in mare parte achizitionate dupa construirea apartamentului, insa au existat si situatii in care s-au creat spatii speciale pentru a pune in valoare anumite piese. Asa s-a intamplat cu micuta toaleta de serviciu, proiectata special pentru lavoarul cu picior din majolique.

Livingul de trecere a fost gandit ca un mic salonas. Formele curbe ale peretelui-cortina se reiau prin liniile arcadelor, dar si prin designul mobilierului de sezut sau al masutei de cafea cu baza din fier curbat. Pentru a nu aglomera spatiul si a lasa suficient loc de trecere, s-au folosit piese de mobilier putine si intr-o cromatica deschisa, care se identifica cu cea a finisajelor. Verdele parcului se regaseste in nuanta verzuie a peretelui vitrat si in tonurile folosite la interior. Pe langa mobilierul Berloni, care se distinge prin rafinament si calitate, proprietarii au adus si cateva piese de mobilier vechi, de colectie.

Mobilierul de bucatarie, realizat pe dimensiunea camerei, este perfect integrat in spatiu si ofera toate facilitatile de care are nevoie o gospodina. Dimensiunea destul de generoasa a incaperii a permis impartirea spatiului in doua zone, cu ajutorul unei arcade: o zona de preparare, cu mobilierul si frontul de lucru dispus pe doua laturi, in forma literei L, si o zona de luat masa, unde a fost adaugat si un spatiu de depozitare foarte incapator.

Proprietarii au optat pentru modelul de bucatarie Epoca, cu usi din lemn.

Dormitorul, foarte spatios, are ferestre mari ce dau catre sera, respectiv spre peretele din sticla cu vedere la parc. Tocmai din acest motiv, proprietarii au preferat sa nu optureze in niciun fel privelistea, renuntand la ideea de perdele sau draperii.

Compozitia de mobilier – pat cu noptiere si dressing – este de asemenea din colectia Berloni. Patul este model Eden contengo, cu spatiu de depozitare sub el. Intregul ansamblu este din lemn masiv de cires. Si de aceasta data proprietarii au imbogatit decorul cu mici obiecte de arta din colectia proprie: o lada din lemn vechi sculptat manual, cateva tablouri, sfesnice vechi din alama si veioze asortate.

Cele doua bai beneficiaza de finisaje ceramice Marazzi, obiecte sanitare Hatria si mobilier de baie Berloni Bagno.

 

Related posts

Culori care te ajuta sa dormi mai bine

Adina Meyers

De vanzare: Apartament modern cu trei camere

Adina Meyers

Un vechi hambar transformat în mansardă locuită

Adina Meyers