Amenajari Interioare

Chiar este necesara achizitionarea unei mese de calcat sau sunt doar bani cheltuiti aiurea?

Calcatul hainelor nu este o activitate placuta pentru majoritatea dintre noi si nu de putine ori incercam sa ne eschivam si sa lasam „pe alta data” acest proces. In acest fel nu facem altceva decat sa ne aglomeram mai tarziu. Bun, lasam la o parte asta, deoarece nu acesta este subiectul principal al articolului de astazi. Mai exact, noi ne vom indrepta atentia catre mesele de calcat, iar asta pentru ca foarte multa lume le subestimeaza.

Chiar este utila masa de calcat? Multi o vad ca pe o simpla cheltuiala facuta aiurea, nu ca pe ceva de care ne putem folosi. Asta pentru ca, fiind mereu pe fuga, preferam sa nu mai desfacem si instalam masa de calcat, ci pur si simplu preferam sa calcam putinele haine pe jos sau pe o masa normala. Da, se poate si asa, e o solutie buna. Dar in momentul in care cantitatea de haine creste lucrurile se complica putin, iar asta pentru ca ne poate fi afectata in mod negativ sanatatea. Mai exact, exista riscul ca, facand asta in mod repetat si pe durate lungi de timp, sa apara durerile de spate si chiar cele articulare.

De aceste probleme vei scapa destul de rapid daca te hotarasti sa cumperi o masa pentru calcat rufe din moment ce ea este creata special pentru a te ajuta pe tine sa iti calci rufele foarte usor si cu un minim de disconfort. Nu doar ca daca vei alege o masa de calcat vei putea sa iti calci rufele intr-un mod usor si rapid, fara a interveni durerile de spate in cazul unor sesiuni mai lungi. In plus, ele fiind create pentru o astfel de calitate, vor oferi si o eficienta mai mare. Multe dintre modelele prezente pe piata vin cu forme si materiale ale blatului care te vor ajuta sa calci chiar si cele mai dificile haine.

Bineinteles, pentru ca si tu sa te poti bucura la maxim de pe urma unui astfel de produs trebuie sa ai grija cum il alegi. In sensul ca nu e prea recomandat sa mergi pe principiul „primul venit, primul servit”. Daca vei face asta nu e exclus sa alegi ceva care sa nu fie pe gustul tau sau care sa nu te poata ajuta exact asa cum ai nevoie.

In primul rand, trebuie sa te hotarasti asupra dimensiunilor pe care masa de calcat le va avea. Bineinteles, vei alege in functie de care este spatiul de care tu dispui in locuinta ta, precum si de care este tipul de materiale / haine pe care le vei calca. Dar, cel mai important, atentia ta se va indrepta in special catre inaltimea pe care aceasta o va avea. In majoritatea cazurilor, pentru un confort maxim, e bine ca masa de calcat sa ajunga in zona soldurilor. Noi recomandam una care sa iti permita sa o reglezi pe mai multe nivele in inaltime, in functie de care sunt nevoile tale.

Urmatorul lucru la care trebuie sa te gandesti este care va fi tipul blatului si materialul care il imbraca. Fiecare tip de blat vine cu avantajele si dezavantajele sale, lucru valabil si in ceea ce priveste materialul care il imbraca. Legat de blat, acesta poate sa fie din lemn sau din metal, iar materialul care il imbraca poate fi din bumbac (100%), bumbac + alte materiale sintetice, sau direct doar materiale sintetice.

Evident, cele mai bune mese de calcat sunt cele cu blatul din lemn si care sunt imbracate in bumbac 100%. Dar totodata ele sunt si cele mai scumpe. Daca bugetul nu iti permite, atunci alege macar un model al carui blat (indiferent de material) sa fie imbracat intr-o combinatie de bumbac si materiale sintetice. Este practic una dintre cele mai bune solutii de compromis la care poti apela. Sa nu uitam nici de accesoriile pe care le putem primim la pachet, ele putand reprezenta de asemenea un criteriu important in alegerea pe care trebuie sa o facem.

 

Related posts

Accente vintage in amenajarea dormitorului

Adina Meyers

10 tendinte de design interior pentru 2016

Adina Meyers

Cabana frumoasa si ieftina

Adina Meyers