Punctul de plecare al amenajarii l-a constituit mobilierul sasesc vechi, foarte drag proprietarei, pe care l-a mostenit de la bunici si pe care nu a dorit sa-l schimbe.

In aceste conditii, in living si dormitor, unde a fost pastrat mobilierul vechi, din lemn masiv, domneste o atmosfera clasica, cu aer de altadata. Ferestrele lasate neacoperite, ce dau posibilitatea de a admira gradina, au pervazuri late, pe care sunt expuse numeroase obiecte decorative si suveniruri colorate, aduse de gazda noastra din calatorii.

Tablourile vechi, in ulei, ce acopera peretii, au fost primite de strabunica proprietarei, care era sculptorita, de la pictorul german Miess. Covoarele sunt, deasemenea, obiecte vechi, din lina, lucrate manual.

Pianul, o piesa de suflet a decoratoarei, este un cadou pe care Ditta l-a primit de la mama sa atunci când avea câtiva anisori.

Finisajul peretilor, realizat chiar de catre decoratoare, care „s-a jucat” cu culorile, are un aspect patinat. In schimb, nuantele s-au dorit vii, luminoase, amintind de soarele mediteranean.

Dormitorul este o combinatie intre cele doua stiluri adoptate de proprietara: cel clasic, reprezentat de mobilierul vechi, cu valoare sentimentala, si cel mediteranean, de care aceasta se simte foarte legata. Astfel, mobilierul masiv, mostenit de la inaintasi, a fost asezat intr-un cadru solar, luminos, dominat de nuantele de galben si oranj, in care decoratoarea a pictat usile, tocurile acestora si peretii.

Related posts

5 moduri în care tehnologia îți îmbunătățește casa și îi crește valoarea

Adina Meyers

Poti schimba aspectul locuintei tale atunci cand stii sa te joci cu nuantele de culoare – iata cum faci asta

Adina Meyers

Locuință și spațiu de lucru reunite sub același acoperiș

Adina Meyers