Amenajari Interioare

Ce este, cum ne ajuta si cum alegem un aparat de curatat cu aburi

In ultima perioada am inceput din ce in ce mai mult sa ne preocupe curatenia din casa, motiv pentru care cumparam mult mai multe aparate de curatat decat in urma cu mai multi ani. Ce-i drept, si oferta este una mult mai variata decat in trecut. Practic, acum gasim cate un aparat pentru fiecare sarcina care implica curatenia in casa.

Avand atat de multe optiuni la dispozitie face alegerea uneltelor potrivite pentru noi sa fie si mai dificila. Adevarul este ca nu e chiar asa. Adica daca detinem un set minim de cunostinte despre o anumita categorie de produse atunci este imposibil sa nu ne putem bucura de un aparat care sa ne satisfaca toate doleantele noastre. In articolul nostru de astazi atentia ni se va indrepta catre avantajele unui aparat de curatat cu aburi in fata celorlalte optiuni de pe piata.

Curatarea diferitelor suprafete si materiale din casa cu ajutorul aburilor se foloseste din timpuri destul de indepartate, doar ca pana de curand doar firmele specializate in domeniu aveau acces la ele, datorita preturilor foarte ridicate ale acestora, lucru care le faceau sa fie greu acesibile consumatorilor casnici. Acum ca tehnologia a devenid mult mai accesibila, fiecare dintre noi poate sa isi cumpere un aparat de cuaratat cu aburi. 

Ce este mai exact acesta? In dotarea sa se afla un mic boiler in care apa se incalzeste foarte tare, iar mai apoi vaporii care rezulta in urma acestui proces de incalzire ajung sa fie eliberati cu o presiune de 5 bari. In acest fel murdaria care isi poate face simtita prezenta pe jos ori alte suprafete si materiale este inmuiata, dupa care eliminata intr-un mod cat se poate de eficient si eco, fara a mai fi nevoie de solutii chimice si detergenti care nu sunt chiar buni pentru sanatatea noastra.

Cel mai mult vei simti avantajele aduse de un astfel de aparat de curatat cu aburi in bucatarie, iar asta pentru ca aici ai de-a face cel mai mult cu petele de grasime si murdaria persistenta. Folosind aburii fierbinti generati de aparat vom putea sa eliminam foarte rapid aceste pete, cu un minim de efort si fara produse care mai de care mai scumpe si toxice. In plus, aburul fiind fierbinte, este capabil sa elimine pana la 99,9% dintre germenii si bacteriile care pot „locui” pe suprafata respectiva.

Din moment ce folosirea aburilor fierbinti pentru curatarea si igienizarea suprafetelor murdare este atat de eficienta, un alt loc in care ne vom putea bucura la maxim de un aparat de curatat cu aburi este baia. Cu ajutorul sau vom avea o baie curata si lipsita de geremeni care sa ne puna in pericol sanatatea.

Urmatoarea intrebare careia vom incerca sa ii oferim un raspuns este aceasta: cum stii ca ai ales cel mai bun aparat de curatat cu aburi? Ei bine… trebuie sa fii atent la caracteristicile de baza ale acestuia. Prima dintre ele este puterea maxima pe care o poate genera. Aceasta ne spune cat de rapid este incalzita apa astfel incat sa poata elibera aburii fierbinti care sunt necesari procesului de curatare. Recomandarea noastra este ca atentia ta sa se indrepte catre un model a carui putere sa fie undeva in jurul valorii de 1300-1500 W.

O alta caracteristica importanta este legata de capacitatea si presiunea rezervorului. Capacitatea rezervorului ne va spune care este autonomia aparatului (adica durata de timp in care putem sa il folosim fara a necesita realimentarea cu apa), iar presiunea ne spune cat de puternic va fi jetul de aburi. In cazul acestuia din urma, noi iti recomandam valori cuprinse intre 3,5 si 4 bari. Contrar a ceea ce cred unele persoane, inclusiv design-ul conteaza. Aceasta e bine sa fie unul cat mai ergonomic si compact, astfel incat sa il putem folosi fara probleme char si in spatiile foarte inguste, mai greu accesibile.

Related posts

Casa de weekend, pe plaja, in Chile

Adina Meyers

Culori care te ajuta sa dormi mai bine

Adina Meyers

Combinarea culorilor în camera copilului: 5 sugestii – FOTO

Adina Meyers