Amenajari Interioare

Tu stii care sunt motivele pentru care merita sa cumperi o masina de facut paine?

In ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre masinile de facut paine. Daca stam si ne gandim la cat de buna este painea proaspat facuta si inca fierbinte… nici nu ne mira de ce popularitatea acestor aparate a crescut atat de mult. Da, putem oricand sa mergem la magazinul de la colt si sa cumparam painea, iar nu de putin ori, ea este chiar proaspata si calda inca, dar sa fim seriosi, aceasta nu se va ridica niciodata la nivelul celei facute in casa.

Painea facuta in casa vine cu o gramada de avantaje. Nu doar ca avem mereu siguranta ca ea este proaspata si are un gust excelent (este chiar si usor de facut, din moment ce multe modele de masini de facut paine sunt capabile sa ne ghideze pas cu pas pe parcursul intregului proces), dar din moment ce o facem noi stim exact care sunt ingredientele pe care le-am folosit. 

Nu putine sunt la numar situatiile in care producatorii de paine apeleaza la aditivi alimentari, pentru a o „ajuta” sa reziste mai mult timp. Unii folosesc chiar si zahar pentru un gust mai dulceag. Ori, atunci cand painea ti-o faci tu, nu doar ca stii exact ce ingrediente folosesti, dar pe unele le poti inlocui cu alternative mult mai delicioase si sanatoase (cel mai bune exemplu pe care ti-l putem da aici este reprezentat de inlocuirea zaharului cu mierea).

Daca facem la final un mic calcul, putem observa ca iesim mai bine si la capitolul bani. Practic, pretul tinde sa fie mai mic decat in cazul in care am cumpara direct din comert o paine care sa intruneasca toate calitatile celei pe care am facut-o chiar noi. Painea se numara printre elementele de baza ale noastre, asadar de ce sa nu ne bucuram de ea la maxim? Pana la urma, daca tot o consumam zilnic, macar sa fie vorba de o paine de calitate, pe care sa o mancam de fiecare data cu placere si fara a ne fi frica de afectarea sanatatii din cauza ingredientelor nepotrivite foloside de catre producator.

Pentru a te putea bucura insa de fiecare data de o paine proaspata si de calitate, trebuie pentru inceput sa stii cum sa alegi o masina de facut paine buna, cu un excelent raport calitate-pret. Partea buna este ca pe piata din Romania poti sa gasesti o gramada de modele interesante, care merita toata atentia ta. Dar chiar si asa, tot e bine sa acorzi putina atentia anumitor aspecte, astfel incat tu sa ai garantia ca ai ales un model care sa fie capabil sa te ajute intr-un numar cat mai mare de situatii.

Din moment ce o sa vrei sa folosesti masina de facut paine zilnic (sau aproape zilnic), atunci noi te sfatuim ca inca de la inceput sa te uiti la care este consumul energetic al aparatului. Pana la urma, iti doresti ca din punct de vedere al eficientei energetice sa stea foarte bine, nu-i asa? Nu vrei ca la final de luna factura la energia electrica sa fie foarte umflata. E bine totusi ca multe dintre modelele prezente pe piata sunt unele economice, deci au un consum energetic destul de mic, iar pe termen lung investitia intr-un astfel de aparat va fi amortizata semnificativ.

Un alt aspect pe care te sfatuim sa il ai in vedere este legat de capacitatea de coacere, mai ales daca ai o familie mai mare si trebuie sa ii hranesti pe toti. Din moment ce o sa poti sa coci o paine cu un gramaj mai mare economisesti timp, pentru ca nu mai ai nevoie de doua sesiune in urma careia sa rezulte doua paini de dimensiuni mai mici. In acest fel o sa faci economie chiar si la curent. Prezenta unor functii inteligente este de asemenea de dorit, iar aici ne referim in special la oferirea posibilitatii de a programa cand sa inceapa procesul de coacere (pentru a seta masina de facut paine sa inceapa coacerea cu o ora inainte sa ne trezim, astfel incat sa deschidem ochii si sa simtim aroma irezistibila a painii proaspete).

Related posts

Spune-i bun venit bradului de Craciun intr-un living cu aspect proaspat

Adina Meyers

Idei pentru renovarea bucatariilor mici

Adina Meyers

Cel mai simplu sfat pentru ca tu sa amenajezi cu stil si bun gust locuinta

Adina Meyers