Proprietarii nostri spun ca s-au indragostit de aceasta zona la prima vedere, iar noi nu puteam adauga decat ca un astfel de sentiment cuprinde pe oricine are sansa de a ajunge acolo. „Niste prieteni aveau case de vacanta aici si am fost invitati in vizita. De atunci am inceput sa cautam teren, iar cand am gasit aceasta parcela nu am mai stat pe ganduri. Este o localitate cu case foarte rasfirate, asa ca vecinii sunt foarte departe si avem parte de propriul nostru univers in care nimic nu le tulbura linistea”, au spus proprietarii.

Dupa ce a intrat in posesia terenului, tanara familie a acceptat o noua provocare: aceea de a lasa proiectul viitoarei case pe mainile unui arhitect extrem de tanar care avea studiile in curs de finalizare. „Este vorba de Razvan Berindei, care provine dintr-o familie cu traditie in arhitectura. Inca de la primele discutii, arhitectul ne-a prezentat un proiect asupra caruia am intervenit cu propriile idei, dar nu in mod esential. In ceea ce priveste amenajarea si munca pe santier, am ales o echipa de muncitori locala, pentru ca acestia cunosteau cel mai bine specificul terenului. Daca structura casei este extrem de solida, la capitolul minusuri am marcat faptul ca acestia nu prea au fost atenti la finisaje. Din pacate, nici nu am putut veni prea des pe santier din cauza faptului ca aceasta este o casa de vacanta, iar activitatea noastra zilnica se desfasoara la Bucuresti. Chiar si asa, per ansamblu, suntem multumiti de rezultatul final. Localnicii ii spun cazemata acestei case, din cauza formei sale”, ne-au povestit proprietarii, care au mentionat ca resedinta este costruita din caramida pe cadre de beton.

Chiar daca este situata intr-o zona extrem de pitoreasca, in mijlocul naturii, proprietarii, la indemnul arhitectului, au ales o forma moderna pentru casa, care contrasteaza puternic cu arhitectura locuintelor traditionale din zona. „Ne-am dorit ceva deosebit, iesit din tipare. De curand, ne-am gandit sa schimbam culoarea tencuielii decoartive pentru a apropia mai mult nuanta de natura… Ne gandim sa integram mai mult casa in peisaj. Ne place sa spunem ca este inca un proiect viu, in continua transformare”, au mai spus gazdele noastre, care pot ajunge la casa de vacanta doar dupa ce parcurg, cu o masina de teren, un drum abrupt si accidentat de patru kilometri.

Ei spun ca si-au dorit un ambient cald si primitor, in care sa se poata relaxa si sa se simta bine in compania prietenilor. „Venim destul de rar aici, de cateva ori pe an, dar de fiecare data ne simtim extrem de bine, ne putem deconecta de tot ce inseamna viata agitata de la oras.”

Casa este structurata pe doua niveluri, la parter fiind proiectat un living open space cu bucatarie in stil american si un dormitor, in timp ce la mansarda se afla un hobby room cu biblioteca si birou, cu o priveliste de vis. Doi dintre peretii livingului sunt vitrati si comunica cu o terasa de tip deck care pare suspendata deasupra privelistii montane. Lemnul este materialul folosit si pentru decorarea fatadelor, dar si pentru delimitarea peretilor vitrati, creand impresia mai multor volume. Interiorul este decorat in stil rustic, cu grinzi si caramida lasate la vedere, dand impresia ca ar fi complet nefinisati.

„Datorita faptului ca avem norocul de a avea in jur o gradina imensa, naturala, curtea a fost lasata „wild”. Am preferat sa lasam natura sa se ocupe de amenajarea peisagistica, pentru ca am considerat ca ea se pricepe cel mai bine”, au concluzionat proprietarii.   

Mai multe imagini si informatii in numarul de octombrie al Revistei Casa Mea.  

Related posts

Chiar ai nevoie de un aparat de vidat in bucatarie? Afla raspunsul in acest articol

Adina Meyers

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Adina Meyers

Feliatoare – electrice sau manuale?

Adina Meyers