LifeStyle

Cersaie 2018: un mare succes

Cersaie 2018 și-a confirmat statutul de eveniment major pe piața mondială de plăci ceramice și mobilier de baie, adunând peste 900 de expozanți din aproape 35 de țări. Desfăşurată în perioada 24-28 septembrie 2018, la Bologna, în Italia, renumita expoziţie a dat tonul celor mai noi tendinţe în domeniu. În cele cinci zile ale târgului, companiile internaționale participante s-au întâlnit cu arhitecți, designeri și comercianți cu amănuntul, trasând ultimele „direcţii” în materie de plăci ceramice, tapet, parchet, marmură și mobilier de baie.

Tendințe

Cinci dintre cele mai proeminente tendințe – reflectate de sutele de colecții ale firmelor expozante, ce echilibrează tradiția cu inovația și estetica cu funcționalitatea – sunt: color crush, industrial, patrimoniu, contrast puternic și mișcare.

 

COLOR CRUSH (culori ultra-vii)

Datorită dezvoltării continue a industriei designului, în momentul actual se folosesc culori mai trendy ca oricând. Pastelurile și tonurile de pământ liniștitoare continuă să fie populare, în timp ce ultimele tehnologii în domeniu permit personalizarea suprafețelor mari de ceramică cu nuanțe ultra-vii și saturate.

 

 

INDUSTRIAL 

Beton, asfalt, Corten, placaj, OSB. Iată câteva dintre suprafețele noi experimentate de producătorii de ceramică pentru a reda aspectul materialelor de construcție brute. Aşadar, stilul industrial reprezintă o tendință dominantă în acest moment.  

 

PATRIMONIU

Într-o țară în care tradiția are o amprentă culturală puternică, iar companiile se transmit de la o generaţie la alta, nu este surprinzător faptul că patrimoniul joacă un rol important în designul plăcilor ceramice. De la modelele inspirate de tehnicile artizanale (intarsii, piatră dură și majolică) până la stilurile cu rădăcini italiene profunde, precum terra cotta și terrazzo, brandurile reinventează trecutul în moduri noi și interesante.  

 

CONTRAST PUTERNIC 

Despre alb şi negru, Coco Chanel spunea: „Frumusețea lor este absolută. Este armonie perfectă”. Iată motivul pentru care companiile se reîntorc la acest contrast atemporal, propunând designuri în cele mai clasice palete de culori. Unele branduri se inspiră din expresivitatea marmurei negre, cu inserții albe, în timp ce altele se concentrează pe modele grafice în culori polare. 

MIȘCARE 

Este uimitor cum, graţie diferitelor tehnici de fabricare, obiectele statice capătă viață și personalitate! De la suprafețele tridimensionale până la cele cu modele decorative abstracte, plăcile ceramice italiene oferă o mulțime de opțiuni când vine vorba de crearea senzaţiei de mișcare într-un spațiu.

 

 

 

 

Related posts

Aranjeaza-ti interiorul si exteriorul locuintelor, urmarind cele mai noi sezoane la Fine Living

Adina Meyers

Saptamana aceasta, da farmec serilor tale la Palatul Noblesse – Lifestyle Palace!

Adina Meyers

„Păpușile Dobrogei”

Adina Meyers