Amenajari Exterioare

3 moduri prin care iti mentii gradina in forma in timpul iernii

Odata cu venirea iernii, multi inceteaza sa-si ingrijeasca gradinile, lasandu-le la voia intemperiilor. Desi sunt numeroase plante care pot intra in hibernare si pot supravietui iarna fara ajutor suplimentar, asta nu inseamna ca o gradina nu poate arata spectaculos chiar si in anotimpul rece.

Iti prezentam in continuare cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti faci gradina sa arate ca intr-un basm de iarna.

Mentine curatenia

Pe timp de iarna, curatenia este principala lucrare de mentenanta pe care o poti face in gradina. Aceasta are in primul rand un rol practic, permitand accesul usor si reducand posibilitatea de accidentare din cauza ghetii. In cazul ninsorilor, presara potecile cu sare si nisip pentru a topi gheata si a preveni viitoarele ingheturi.

In aceasta perioada, gazonul poate fi cu usurinta ranit daca pasesti prea des de pe el. Este de preferat sa stabilesti o singura poteca pe care sa o folosesti in mod regulat, pe care sa o marchezi cu cativa bolovani de gradina.

Ocupa-te in continuare de ingrijirea plantelor

Nu toate plantele din gradina se bucura de plapuma de zapada ce le poate acoperi. De exemplu, unii arbori de foioase se protejeaza de inghet prin invelirea coroanei cu folie speciala, in timp ce anumite plante perene trebuie mutate in ghivece si aduse in casa.

Daca iti doresti sa mentii un aspect verde pe durata iernii, poti incerca sa decorezi gradina cu plante artificiale. Evident, acestea nu au nevoie de ingrijire si, daca incepi sa indragesti aspectul lor, pot deveni o solutie permanenta, nu doar de sezon.

Nu ignora luminile

Un aspect despre care nu se discuta intotdeauna cand vine vorba despre amenajarea gradinii este iluminatul. Acesta poate schimba complet spatiul noaptea, dar poate fi si o traditie in timpul sarbatorilor de iarna.

Daca nu ai cum sa-ti transformi gradina intr-un spectacol de verdeata, poti face din ea un spectacol de lumini si decoratiuni colorate. Ai grija, totusi, ca jocurile stroboscopice de lumini sa nu deranjeze somnul vecinilor tai.

Asadar, nu ignora importanta ingrijirii gradinii pe timpul iernii, daca vrei sa te bucuri de frumusetea ei si in acest anotimp.

Related posts

Amenajarea camerei de oaspeti pentru confortul lor

Adina Meyers

Toamna este vremea pentru gradinarit

Adina Meyers

Cum să amenajezi spațiile exterioare

Adina Meyers